Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι φωτιές στην Αλεξανδρούπολη όπως φαίνονται από αεροπλάνο – Συγκλονιστικό βίντεο

Οι φωτιές στην Αλεξανδρούπολη όπως φαίνονται από αεροπλάνο – Συγκλονιστικό βίντεο

Κόλαση φωτιάς γύρω από την Αλεξανδρούπολη

Δραματική είναι η κατάσταση από τις φωτιές που μαίνονται στην Αλεξανδρούπολη, όπου ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός, έχει δοθεί εντολή εκκένωσης σε πολλούς οικισμούς και εκκενώθηκε και το νοσοκομείο της πόλης.

Το βίντεο που έχει τραβηχτεί από αεροσκάφος που προσεγγίζει την πόλη αποτυπώνει την πύρινη κόλαση. Η ώρα είναι 21:30 και το αεροσκάφος ετοιμάζεται να προσγειωθεί. Οι εικόνες είναι απόκοσμες την ώρα που η φωτιά «ακουμπάει» την πόλη.

Το βράδυ της Δευτέρας, οι φλόγες μπήκαν στον Άβαντα παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών να αναχαιτίσουν την πορεία της και τις αντιπυρικές ζώνες. Παράλληλα, εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Αισύμη, Πυλαία, Μελία, Κοίλα και Κίρκη, που βρίσκονται κοντά σε περιοχές, όπου συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά. Στις 22:52 με 112 ενημερώθηκαν οι κάτοικοι του οικισμού Παλινοστούντες Παλαγιάς να εκκενώσουν προς Αλεξανδρούπολη.

63 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των όλων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει καθώς από τις 63 δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα, 10 εξακολουθούν να είναι σε πλήρη εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα.

Από αυτές οι έξι σοβαρές πυρκαγιές είναι στον Έβρο, τη Ροδόπη και στην Καβάλα, ενώ όπως ανέφερε το απόγευμα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, μετά την ευρεία έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πολιτική Προστασία, από χτες τα μεσάνυχτα εκδηλώθηκαν μόνο στον Έβρο 14 πυρκαγιές. Οι τρεις από αυτές, συμπεριλαμβανομένης και της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη, έχουν πάρει διαστάσεις και χαρακτηρίζονται εξαιρετικά δύσκολες.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα σε εξέλιξη παραμένουν οι πυρκαγιές στον Πρόδρομο Βοιωτίας, στα Ψαχνά Ευβοίας, στον Ταρσό Βοιωτίας, όπου εκκενώθηκαν και οι οικισμοί Ταρσός και Καρυώτι και στην Κύθνο όπου εκκενώθηκαν τα καταλύματα στην Παραλία του Σκύλου.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024