Πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Κύπρο, καθώς και επίγειες δυνάμεις από τη Ρουμανία θα συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη, όπως ανέφερε ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, Γιάνες Λέναρσιτς με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (τουίτερ).
«Ως απάντηση στις πυρκαγιές στην Αλεξανδρούπολη στην Ελλάδα, επιστρατεύουμε δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα μέσω του rescEU με έδρα την Κύπρο και μια πυροσβεστική ομάδα με περισσότερους από 50 πυροσβέστες και 10 οχήματα από τη Ρουμανία μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ για την υποστήριξη των εθνικών ομάδων» επισημαίνει ο κ. Λέναρσιτς.
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη
Η φωτιά συνεχίζει να καίει για τρίτη μέρα στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ενώ υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται αυτή τη στιγμή σε Δορίσκο και Μοναστηράκι.
Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ η φωτιά ήταν τόσο μεγάλη λόγω των ισχυρών ανέμων που πέρασε τα δύο ρεύματα του δρόμου με τις φλόγες να καίνε ότι βρίσκουν μπροστά τους κατά μήκος το οδικού δικτύου. Λόγω της δυσμενούς εξέλιξης οι Αρχές έχουν κλείσει τμήμα της οδού Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης- Κήπων.
Η περιοχή έχει καλυφθεί από μαύρους, πυκνούς καπνούς με τις φλόγες να διανύουν πολλά μέτρα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η φωτιά που μαίνεται για τρίτη ημέρα στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης έχει κάψει σπίτια και αυτοκίνητα, γεωργικές εκτάσεις, έχει εισέλθει στον Εθνικό Δρυμό της Νίψας ενώ απείλησε και τη βιομηχανική περιοχή της πόλης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα