Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Τζίμι και η Ρόζαλιν Κάρτερ βαδίζουν προς το τέλος της ζωής τους - Τι αποκάλυψε ο εγγονός τους

Ο Τζίμι και η Ρόζαλιν Κάρτερ βαδίζουν προς το τέλος της ζωής τους – Τι αποκάλυψε ο εγγονός τους

Ο Τζος Κάρτερ ανέφερε πως η ζωή στο σπίτι των Κάρτερ στο Πλέινς της Τζόρτζια κυλάει «ήσυχα και ήρεμα».

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ και η σύζυγός του Ρόζαλιν βαδίζουν προς το τέλος της ζωής τους, καθώς και οι δύο πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Είναι ξεκάθαρο πως οδεύουν προς το τελευταίο τους κεφάλαιο της ζωής τους», αποκάλυψε ο εγγονός του προεδρικού ζεύγους από το 1977 έως το 1981 σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό People.

Ο Τζος Κάρτερ ανέφερε πως η ζωή στο σπίτι των Κάρτερ στο Πλέινς της Τζόρτζια κυλάει «ήσυχα και ήρεμα».

Τον Φεβρουάριο το Κέντρο Κάρτερ ανακοίνωσε πως ο 98χρονος, Τζίμι αποφάσισε «να περάσει τον χρόνο που του απομένει στο σπίτι του με την οικογένειά του» και θα δέχεται μόνο ανακουφιστική φροντίδα, αντί για πρόσθετες ιατρικές θεραπείες. Τρις μήνες αργότερα ανακοινώθηκε πως η 96χρονη πλέον Ρόζαλιν πάσχει από άνοια.

Οι Κάρτερ παντρεύτηκαν πριν από 77 χρόνια το 1946. Ο Τζίμι Κάρτερ υπηρετούσε στο Ναυτικό των ΗΠΑ, πριν γίνει κυβερνήτης Τζόρτζια με τους Δημοκρατικούς το 1971 και εν συνεχεία πρόεδρος των ΗΠΑ το 1977.

Ο 39χρονος, Τζος, ανέφερε πως από τη στιγμή που ο Τζίμι Κάρτερ αποφάσισε να δέχεται μόνο ανακουφιστική φροντίδα, «πάντα υπάρχει κάποιος στο σπίτι» για να κρατάει παρέα στο ζευγάρι συνήθως κάποιο από τα παιδιά τους. Όπως είπε ακόμα πλέον οι μόνοι που επισκέπτονται το σπίτι των Κάρτερ είναι η οικογένεια και όσοι φροντίζουν το ζευγάρι.

«Οι παππούδες μου ήταν πάντα η ψυχή της παρέας», είπε χαρακτηριστικά ο Τζος αναπολώντας τις επισκέψεις στο σπίτι των παππούδων του που ήταν πάντα γεμάτες από ιστορίες και σουβενίρ από τα ταξίδια τους στο εξωτερικό.

«Αλλά πλέον εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να ψυχαγωγούν. Είναι διαφορετικό. Είναι μία διαφορετική γενιά», προσέθεσε.

«Είναι ακόμα ο Τζίμι Κάρτερ που γνωρίζαμε, απλώς είναι κουρασμένος»

Ωστόσο, παρόλο που ο Τζίμι και η Ρόζαλιν δεν είναι όσο ενεργοί συνήθιζαν αλλά όπως εξηγεί ο Τζος εξακολουθούν να είναι παρόντες και να έχουν συναίσθηση του τι συμβαίνει γύρω τους.

«Ο παππούς μου είναι ακόμα ο Τζίμι Κάρτερ που γνωρίζαμε, απλώς είναι κουρασμένος. Εννοώ, είναι και σχεδόν 99 ετών, αλλά καταλαβαίνει τα πάντα και νιώθει την αγάπη», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως προσέθεσε, η Ρόζαλιν καταλαβαίνει ότι έχει άνοια. «Ακόμα καταλαβαίνει ποιοι είμαστε, ότι είμαστε οικογένεια», είπε και σημείωσε πως ο καλός βραδινός ύπνος βελτιώνει την κατάστασή της. «Η γιαγιά μου είναι ακόμα ικανή να δημιουργεί νέες αναμνήσεις».

Ο Τζος πάντως παραδέχεται ότι«πρέπει να είναι δύσκολο» για τον Τζίμι να βλέπει την επί 77 χρόνια σύζυγό του να χάνει όλες της τις αναμνήσεις, «αλλά από την άλλη πλευρά έχουν βιώσει τα πάντα μαζί. Νομίζω ότι κάτι ωραίο το ότι είναι ακόμα μαζί».

Μάλιστα όπως είπε δεν είναι μόνο κάτω από την ίδια στέγη αλλά «εξακολουθεί ο ένας να κρατά το χέρι του άλλου, κάτι που είναι εκπληκτικό».

Τους προηγούμενους μήνες η οικογένεια των Κάρτερ, έχει προσπαθήσει να ζήσει γαλήνια και να προετοιμαστεί για αυτό που έρχεται. «Λογικά θα χάσω τον παππού μου πριν από τη γιαγιά μου. Λαμβάνει ανακουφιστική φροντίδα, ενώ εκείνη όχι. Είναι απλά μαθηματικά».

Μάλιστα όπως είπε παρόλο που όταν συμβεί το μοιραίο η θλίψη θα υπάρχει, γνωρίζοντας  ότι «έζησαν γεμάτες ζωές» βοηθάει.

«Συνηθίζαμε να βρισκόμαστε κάθε χρόνο για την Πρωτοχρονιά», θυμήθηκε ο Τζος αναπολώντας μία παράδοση δεκαετιών που σταμάτησε μόνο κατά την έναρξη της πανδημίας του Covid-19. «Κάθε χρόνο μαζευόμασταν όλη η οικογένεια και πηγαίναμε σε κάποιο σημείο και περνούσαμε εκπληκτικά. Αυτά τα οικογενειακά ταξίδια είναι μία από τις πιο αγαπημένες μου αναμνήσεις».

Sports in

Ελ Αραμπί: «Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες»

Ο Μαροκινός επιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024