Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για ποιο λόγο δεν πρέπει να τρώτε ψωμί στα εστιατόρια

Για ποιο λόγο δεν πρέπει να τρώτε ψωμί στα εστιατόρια

Δεν αποτελεί μια ευγενική κίνηση από πλευράς του εστιατορίου!

Αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις στα εστιατόρια και τις ταβέρνες όταν πηγαίνουμε για φαγητό. Ειδικά τις φορές που πεινάμε πολύ, η έλευση του ψωμιού αποτελεί… σανίδα σωτηρίας μέχρι να έρθουν τα ορεκτικά και τα κυρίως πιάτα.

Αυτή η συνήθεια, όσο απολαυστική και αν είναι κρύβει από πίσω ένα… μυστικό, το οποίο -σύμφωνα με ένα βίντεο που έχει viral στο TikTok– κρύβει από πίσω του ένα όχι και τόσο αθώο μυστικό.

Στο εν λόγω βίντεο, το οποίο έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 1,3 εκατομμύρια προβολές, η TikToker εξηγεί πως η τακτική να «προσφέρουν» ψωμί τα εστιατόρια δεν είναι απλή γενναιοδωρία.

Αντίθετα, πρόκειται για μια στρατηγική κίνηση με οικονομικό κίνητρο, αφού έχει σκοπό να «οδηγήσει» τους πελάτες στο να καταναλώσουν περισσότερο και τελικά να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα.

Η Denise τονίζει ότι η παρουσία ψωμιού στην αρχή της γευστικής σας εμπειρίας σε μια ταβέρνα δεν είναι μια πράξη καλής θέλησης, αντίθετα, είναι μια προσεκτικά σχεδιασμένη τακτική για να διεγείρει την όρεξή σας και να σας οδηγήσει σε επιπλέον παραγγελίες.

Το… κόλπο

Μόλις καθίσετε, τοποθετείται μπροστά σας ένα μενού, μαζί με το δελεαστικό μπολ με το ψωμί, λέει και συμπληρώνει πως καθώς μελετάτε το μενού, είναι πολύ πιθανό (αν όχι δεδομένο) να ενδώσετε στο ψωμί.

Τη στιγμή που ενδίδετε στο ψωμί, τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας αυξάνονται. Αυτή η φυσιολογική αντίδραση πυροδοτεί το αίσθημα της πείνας, οπότε παραγγέλνετε περισσότερα από αυτά που στην πραγματικότητα θα θέλατε.

Με αυτόν τον τρόπο το μαγαζί έχει μεγαλύτερη κατανάλωση και συνεπώς περισσότερα έσοδα.

Δείτε το βίντεο

@sweetfiber Replying to @anice_znatnice ♬ original sound – Denise

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024