Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η αλαζονεία του Έντι Ράμα

Η αλαζονεία του Έντι Ράμα

Ναι στη λελογισμένη ένταξη στην ΕΕ από την πύλη των Βρυξελλών και όχι από την κερκόπορτα του ΝΑΤΟ

Μνημείο αδιαντροπιάς και χυδαιότητας η πλήρης αναλγησίας της αλβανικής κυβέρνησης απόφασή της για συνέχιση της φυλάκισης του ομογενούς εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη.

Θετική κρίνεται η στάση του νέου υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος ξεκαθάρισε, ότι η στάση αυτή του αλβανού πρωθυπουργού που τελείως αδικαιολόγητα συνεχίζει το καθεστώς ομηρίας της ελληνικής μειονότητας στην αλβανική αδιαλλαξία, επιβαρύνει αρνητικά την ενταξιακή πορεία των Τιράνων στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο δήμαρχος της Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρης, κέρδισε με διαφορά ολίγων ψήφων στην εκλογή του έναντι του αντιπάλου του Γκιόργκι Γκόρο-που υποστηρίχθηκε από τον Έντι Ράμα. Η ανάμιξη του Έντι Ράμα σε αυτή την αντιπαλότητα οφείλεται στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας εσκόπευε, μέσω του δικού του αποτυχόντος υποψηφίου δημάρχου, να καταπατήσει τις ιδιοκτησίες των κατοίκων της ελληνικής μειονότητας στις παραθαλάσσιες περιοχές της νότιας Αλβανίας και ν’ αναδείξει την περιοχή σε … αλβανική Ριβιέρα, προς όφελος των «ημετέρων του».

Η ασπίδα του VETO

Στην ιστορία των σχέσεων της Ελλάδας με τους όμορους γείτονες τα χρονικά της ταπεινωτικής συμφωνίας Ελλάδας-Σκοπίων στις Πρέσπες και της αήθους φυλάκισης του εκλεγμένου έλληνα δημάρχου της Χειμάρρας καταγράφονται ως τα χρονικά του εθνικού ονείδους. Μάλιστα, εάν μεθοδεύεται και η νομιμοποίηση με την ανοχή και αδιαφορία ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ της φυλάκισης του Φρέντη Μπελέρη, τότε η ελληνική πλευρά επιβάλλεται εκτός από τις διαμαρτυρίες του κ. Γιώργου Γεραπετρίτη στους ευρωπαίους ομολόγους του, να προχωρήσει στην επικείμενη σύνοδο για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ, σε VETO κατά της ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τηρουμένων των αναλογιών θυμίζουμε, ότι ένα παρόμοιο κόλαφο είχε καταφέρει κατά της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στις 2 Απριλίου 2008 στη Σύνοδο των χωρών-μελών του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στο Βουκουρέστι. Ατυχώς, η κατοπινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με υπουργό Εξωτερικών τον Νίκο Κοτζιά, πανηγύριζε για τη μειοδοτική Συμφωνία των Πρεσπών (12/06/2018) που οδήγησε σε καθολική αναγνώριση της μετονομασίας των  Σκοπίων σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, με όλα τα λοιπά ιλαροτραγικά επακόλουθα.

Για να επανέλθουμε στη συμπεριφορά του Έντι Ράμα, σκόπιμο κρίνω να θυμίσω στον αγαπητό αλβανό πρωθυπουργό, ότι ο ελληνισμός των δυτικών Βαλκανίων, ένθεν και εκείθεν των ελληνοαλβανικών συνόρων, συμπεριφέρεται άψογα και υποδειγματικά στους αλβανούς γείτονες. Και μάλιστα σε σημείο που να θεωρείται η Ελλάδα το πιο σίγουρο σκαλοπάτι στο δρόμο των αλβανών μεταναστών προς την Ευρώπη.

Ταυτόχρονα, η ελληνική κοινωνία και η κρατική μας οργάνωση διασφαλίζουν ισότιμη και με αρκετές εγγυήσεις διαβίωση, αλλά και επιχειρηματική προκοπή σε χιλιάδες αλβανούς.

Το χρέος του Έντι Ράμα

Παρόλα αυτά, ορισμένα αναχρονιστικά και ανοήτως ανθελληνικά χούγια παραμένουν αθεράπευτα, όπως: Η μέσω των διαδικτύων δημιουργία ψυχρού ανθελληνικού κλίματος ορισμένων θερμοκέφαλων αλβανών, που διασπείρουν διχαστικά συνθήματα στη συνύπαρξη του αλβανικού με το ελληνικό στοιχείο. Έτσι, κάποιο «αγύριστο κεφάλι» μας ζαλίζει από το διαδίκτυο, με τη βλακεία των ανύπαρκτων «αμέτρητων μειονοτήτων» οι οποίες «στενάζουν» από τον ελληνικό υπερεθνικισμό.

Κατά συνέπειαν, ο Έντι Ράμα που φημίζεται για την ευστροφία του, καλό θα ήταν ξεκινώντας από τα αρνητικά στοιχεία της ιδιοσυγκρασίας του:

α) Να σταματήσει τη λεηλασία εις βάρος των κατοχυρωμένων περιουσιακών στοιχείων και κυρίως της ακίνητης περιουσίας στα μαγευτικά νότια παράλια της Αλβανίας, όπου και ενδημεί το ελληνικό στοιχείο, από αρχαιοτάτων χρόνων.

β) Εάν ο κύριος Ράμα κόπτεται τόσο για τον τουρισμό, πρωτίστως ν’ ανανεώσει την ίδια την πρωτεύουσα, τα Τίρανα μετά τον σεισμό, κατά τον οποίο κατέρρευσαν οι αμέτρητες κακότεχνες και φιλοσεισμικές πολυκατοικίες. Δηλαδή τριτοκοσμικά κτίσματα χωρίς θεμέλια, αλλά αιωρούμενα στο κενό και έτοιμα για κατάρρευση. Ταυτόχρονα, ας φροντίσει να εξωραΐσει τουριστικά τα κεντροβόρεια παράλια της Αδριατικής Θάλασσας.

γ) Στους έστω και ολίγους θερμοκέφαλους Τσάμηδες να συστήσει να καθίσουν ειρηνικά στα αυγά τους και να ξεχάσουν το μύθο της «Τσαμουριάς». Εν ανάγκη ο Έντι Ράμα να θυμίσει σ’ αυτούς τους συμπατριώτες του, ότι όταν τόσο ο  ελληνικός τακτικός στρατός όσο και οι λαϊκοαπελευθερωτικές ανταρτικές δυνάμεις (ΕΛΑΣ-ΕΔΕΣ-ΕΚΚΑ κ.α.) θυσίασαν πολλούς μαχητές και έχυσαν κρουνούς αίματος στον αντιφασιστικό-αντιναζιστικό αγώνα. Την ίδια εποχή στην Αλβανία εκάλυπταν τις ανάγκες των ιταλών και γερμανών εισβολέων ιταλοντυμένα και γερμανοντυμένα τάγματα τσάμηδων που δρούσαν τρομοκρατικά και με πλιάτσικα κατά των κατοίκων της Ηπείρου. Τα τάγματα αυτά τα εξολόθρευσε ο αρχηγός του ΕΔΕΣ ο φιλοβενιζελικός στρατηγός Ναπολέων Ζέρβας.

Συμπέρασμα: Η σωστή γνώση της Ιστορίας και αλληλοκατανόηση θεμελιώνουν τις ειρηνικότερες σχέσεις στους όμορους λαούς.

Η Αλβανία και το ΝΑΤΟ

Η γεωπολιτική θέση της Αλβανίας στον ευρωπαϊκό χάρτη δεν ευνοεί και τόσο τη δημιουργία στρατιωτικών αμερικανο-νατοϊκών βάσεων, διότι ο υποτιθέμενος «εχθρός» των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, δηλαδή η Ρωσική Ομοσπονδία, βρίσκεται στο διαμετρικά αντίθετο και μακρινό ΒΑ άκρο της Ευρωπαϊκής ηπείρου. Επομένως, ας μην άγχεται ο γεν. γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ για την κατάσταση στα δυτικά Βαλκάνια. Το μόνο που θα όφειλαν να πράξουν όχι μόνο ο Στόλτενμπεργκ, όσο και η φερόμενη ως διάδοχός του στην ηγεσία του ΝΑΤΟ, η Επίτροπος της ΕΕ Ούρσουλα Φον ντερ Λάϊεν, θα ήταν να μη χρονοτριβούν αδίκως στα δυτικά Βαλκάνια.

Sports in

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024