Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Παραδέχτηκε η Μόσχα ότι

Ουκρανία: Παραδέχτηκε η Μόσχα ότι «σαμποτέρ» βρέθηκαν στην αριστερή όχθη του Δνείπερου

Ομάδες σαμποτέρ κατάφεραν να κρυφτούν στα περίχωρα της κοινότητας

Οι ρωσικές κατοχικές αρχές στην επαρχία Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία, παραδέχθηκαν σήμερα ότι Ουκρανοί καταδρομείς είχαν διασχίσει τον ποταμό Δνείπερο, που σημαδεύει το μέτωπο σε αυτό τον τομέα, και κατέλαβαν προσωρινά θέσεις.

«Ομάδες σαμποτέρ κατάφεραν να κρυφτούν στα περίχωρα της κοινότητας» Κοζάκι Λαρέπι, που τελεί υπό τον έλεγχο της Μόσχας στην αριστερή όχθη του Δνείπερου, δήλωσε ο Ρώσος τοπικός αξιωματούχος Βλαντίμιρ Σάλντο στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η ζώνη έχει «καθαριστεί» από Ουκρανούς στρατιώτες

Όπως είπε ο ίδιος, η ζώνη έχει πλέον «πλήρως καθαριστεί» από Ουκρανούς στρατιώτες. Είπε επίσης πως οι ρωσικές δυνάμεις είχαν δει ουκρανικές ειδικές δυνάμεις να διασχίζουν τον ποταμό με λαστιχένιες λέμβους.

Τη Δευτέρα, 14 Αυγούστου, η υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ δήλωσε πως ουκρανικές μονάδες ολοκλήρωσαν με επιτυχία «ορισμένες αποστολές» στην αριστερή όχθη του Δνείπερου στην περιοχή της Χερσώνας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Μόσχα εξακολουθεί να ελέγχει το χωριό

Την περασμένη εβδομάδα, Ρώσοι στρατιωτικοί μπλόγκερ ανέφεραν πως ουκρανικά στρατεύματα βρίσκονταν στο χωριό Κοζάκι Λαρέπι, το οποίο υφίστατο βομβαρδισμούς όπως είπαν, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι η Μόσχα εξακολουθεί να ελέγχει το χωριό.

Μετά την ανακατάληψη, τον Νοέμβριο, της επαρχιακής πρωτεύουσας Χερσώνα, που βρίσκεται στη δεξιά όχθη του Δνείπερου, ο ουκρανικός στρατός πραγματοποιεί σποραδικά επιχειρήσεις στην αριστερή όχθη, η οποία εξακολουθεί να ελέγχεται από τη Μόσχα στην περιοχή αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024