Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάντζος: Πάγια τουρκική πρακτική η απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων στην Κύπρο - Αναγκαία η λήψη μέτρων

Μάντζος: Πάγια τουρκική πρακτική η απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων στην Κύπρο – Αναγκαία η λήψη μέτρων

Ο Δημήτρης Μάντζος τόνισε ότι, πέρα από την ομόθυμη καταδίκη της επίθεσης, απαιτείται η ανάληψη πρωτοβουλιών από την ελληνική και κυπριακή κυβέρνηση για την έμπρακτη καταδίκη των μονομερών αυτών ενεργειών από την Ευρωπαϊκή Ένωση

«Η επίθεση τουρκικών δυνάμεων κατοχής σε προσωπικό της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στην περιοχή της Πύλας, προκαλεί βαθιά ανησυχία», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, σχετικά με τις νέες τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο.

Όπως τόνισε, «σχεδόν μισό αιώνα μετά την εισβολή του Αττίλα, αποδεικνύεται έμπρακτα ότι η απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων, κατά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, εξακολουθεί να αποτελεί την πάγια πρακτική των τουρκικών δυνάμεων και του ψευδοκράτους».

«Να ληφθούν μέτρα κατά όσων παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο»

«Πέρα από την ομόθυμη καταδίκη της επίθεσης, απαιτείται η ανάληψη πρωτοβουλιών από την ελληνική και κυπριακή κυβέρνηση για την έμπρακτη καταδίκη των μονομερών αυτών ενεργειών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και τη λήψη μέτρων κατά όσων παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Και προσέθεσε ότι «παράλληλα, Ελλάδα και Κύπρος οφείλουν να εργαστούν μεθοδικά και ανεπιφύλακτα, για τη δίκαιη και βιώσιμη επίλυση στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και την πλήρη αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής».

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη

Εν τω μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία είχαν μετά τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ Αθήνα και Λευκωσία παραμένουν σε πλήρη συντονισμό σχετικά με την επίθεση Τουρκοκυπρίων κατά μελών της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στη νεκρή ζώνη της Κύπρου.

Από την κυβέρνηση αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός εξέφρασε την έντονη αποδοκιμασία του για τις απαράδεκτες επιθέσεις Τουρκοκύπριων εναντίον των μελών της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (UNFICYP), στην περιοχή της Πύλας.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024