Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σουηδία: Απετράπη τρομοκρατική επίθεση κατά του πρωθυπουργού

Σουηδία: Απετράπη τρομοκρατική επίθεση κατά του πρωθυπουργού

Για πρώτη φορά από το 2016, η Σουηδία ανεβάζει το επίπεδο απειλής της από την τρίτη στην τέταρτη βαθμίδα, καθώς γίνεται πλέον στόχος προτεραιότητας για τους ισλαμιστές εξτρεμιστές

Οι Αρχές απέτρεψαν σχεδιαζόμενες επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού της Σουηδίας Ουλφ Κρίστερσον, όπως δήλωσε ο ίδιος την Πέμπτη.

«Λάβαμε γνώση πως σχεδιαζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις απετράπησαν», είπε ο Κρίστερσον σε συνέντευξη Τύπου, χωρίς να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Νωρίτερα, η υπηρεσία ασφαλείας SAPO ανακοίνωσε πως ανεβάζει το επίπεδο της απειλής εναντίον της Σουηδίας από την τρίτη στην τέταρτη βαθμίδα μιας πενταβάθμιας κλίμακας, καθώς αυξάνεται διεθνώς η ένταση για το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου σε διαδηλώσεις στη σκανδιναβική χώρα.

Είναι η πρώτη φορά από το 2016 που η Σουηδία ανεβάζει το επίπεδο απειλής της στην τέταρτη βαθμίδα.

Στόχος «προτεραιότητες» για τους ισλαμιστές εξτρεμιστές

Κάνοντας την ανακοίνωση την Πέμπτη στην Στοκχόλμη, η Charlotte von Essen, γενική διευθύντρια της SAPO, δήλωσε ότι η Σουηδία γίνεται πλέον στόχος προτεραιότητας για τους ισλαμιστές εξτρεμιστές.

Σημείωσε, πάντως, ότι η αλλαγή στην τρομοκρατική απειλή ήταν μια στρατηγική και μακροπρόθεσμη κίνηση, που δεν συνδέεται με ένα συγκεκριμένο περιστατικό. Ωστόσο, δήλωσε ότι οι εκστρατείες παραπληροφόρησης, που παρουσιάζουν την Σουηδία ως ισλαμοφοβική χώρα, συνέβαλαν στην αυξημένη απειλή.

Μιλώντας μαζί με την von Essen, τον υπουργό Δικαιοσύνης Gunnar Strömmer και τον αρχηγό της αστυνομίας Anders Thornberg, ο πρωθυπουργός της Σουηδίας δήλωσε ότι οι εμπρησμοί του Κορανίου συνέβαλαν στην αυξημένη τρομοκρατική απειλή. Ένας άλλος παράγοντας, πρόσθεσε, ήταν η απόπειρα δολοφονίας ενός υπαλλήλου του σουηδικού προξενείου στη Σμύρνη της Τουρκίας.

«Οι αρχές μας, και όχι μόνο η SAPO και η αστυνομία, εργάζονται σκληρά για να εγγυηθούν την ασφάλεια στη Σουηδία. Γνωρίζουμε ότι έχουν αποτραπεί προγραμματισμένες τρομοκρατικές ενέργειες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωσε ότι συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα ενημερώσει το κοινοβούλιο για την κατάσταση. «Η προστασία της ασφάλειας όλων των πολιτών είναι το πιο σημαντικό καθήκον της κυβέρνησης», πρόσθεσε ο Ουλφ Κρίστερσον.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024