Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντιναμό Κιέβου - Άρης 2-1 (6-5 πεν.): Τα έδωσαν όλα, αλλά αποκλείστηκαν οι «κίτρινοι»

Ντιναμό Κιέβου – Άρης 2-1 (6-5 πεν.): Τα έδωσαν όλα, αλλά αποκλείστηκαν οι «κίτρινοι»

Ο Άρης πάλεψε κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου στο Βουκουρέστι, αν και αγωνίστηκε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής (106΄) του Πάβισιτς, αποκλείστηκε, όμως, από τη συνέχεια του Europa Conference League καθώς ηττήθηκε με 6-5 στα πέναλτι (κ.δ. 2-1).

Ο Άρης τα έδωσε όλα στο Βουκουρέστι, απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα όπως είναι η Ντιναμό Κιέβου, «λύγισε» όμως στα πέναλτι, καθώς ηττήθηκε με 6-5 (κ.δ. 2-1) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa Conference League. Οι κιτρινόμαυροι πραγματοποίησαν συγκλονιστική εμφάνιση και όχι μόνο κοίταξαν στα μάτια την αντίπαλο τους, αλλά ήταν καλύτεροι σε μεγάλο μέρος του αγώνα, αλλά και στην παράταση, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν από το 106΄ με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Πάβισιτς. Ο Οντουμπάζιο αστόχησε στο τελευταίο καθοριστικό πέναλτι και ο Άρης δεν πήρε μια πρόκριση που άξιζε με βάση την εικόνα του στα δυο ματς με τη Ντιναμό Κιέβου. Δεν την πήρε γιατί «σπατάλησε» σημαντικές ευκαιρίες σε αυτό του Κλεάνθης Βικελίδης και γιατί στο σημερινό (17/8), βρήκε απέναντι του ένα εξαιρετικό τερματοφύλακα, τον Μπούσκαν. Οι οπαδοί του Άρη, που ταξίδεψαν στο Βουκουρέστι, κέρδισαν κατά κράτος τη μάχη της εξέδρας, ενώ είδαν την αγαπημένη τους ομάδα να αποχαιρετά με ψηλά το κεφάλι τη διοργάνωση.

Νοκ άουτ ο Κουέστα

Ο Κουέστα προσπάθησε μέχρι την τελευταία στιγμή, δεν κατάφερε, όμως, να ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού του και ο Χουτεσιώτης τον αντικατέστησε κάτω από την εστία, στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη. Αυτή ήταν και η μοναδική αλλαγή που έκανε ο Τερζής σε σχέση με την ενδεκάδα του πρώτου αγώνα, καθώς οι Ζουλ, Τζούρασεκ και Νταρίντα ήταν η τριάδα στα χαφ, σε σύστημα 4-3-3, ενώ ο Οντουμπάζιο ο παρτενέρ του Φαμπιάνο στο κέντρο της άμυνας. Ο Λουτσέσκου επέλεξε σύστημα 4-4-1-1 για τη Ντιναμό Κιέβου, με τον Ντίατσουκ να είναι ο αντικαταστάτης του τραυματία Ποπόφ στο κέντρο της άμυνας και τον Βάνατ, που δεν αγωνίστηκε στο πρώτο ματς στο Κλεάνθης Βικελίδης, αντί του Μπενίτο στην κορυφή της επίθεσης.

Πίεση ψηλά από τον Άρη

Οι παίκτες του Άρη πίεζαν ψηλά από το ξεκίνημα, εμποδίζοντας την ανάπτυξη του παιχνιδιού της ουκρανικής ομάδας, ενώ όποτε μπορούσαν κρατούσαν τη μπάλα για να «παγώσουν» τον ρυθμό. Η Ντιναμό Κιέβου είχε την κατοχή της μπάλας, με εξαίρεση, όμως, ένα πολύ άστοχο σουτ του Σίντορτσουκ έξω από τη μεγάλη περιοχή στο 7΄, δεν δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στα πρώτα 15 λεπτα. Στη συνέχεια οι Ουκρανοί ανέβασαν την απόδοση τους και πήραν μέτρα στο γήπεδο, ενώ οι παίκτες του Άρη δεν ήταν το ίδιο συγκεντρωμένοι στην άμυνα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Τερζή από τον πάγκο. Στο 25΄ και στο 26΄ σημειώθηκαν οι δυο πρώτες τελικές προσπάθειες για τους κιτρινόμαυρους, που ισορρόπησαν γρήγορα το παιχνίδι, με τα μακρινά σουτ των Κάρλσον και Μορόν, που δεν απείλησαν, όμως, την εστία του Μπούσκαν. Με μακρινό σουτ και η επόμενη τελική του Άρη, στο 29΄ με τον Φαμπιάνο, που είχε ομως την ίδια κατάληξη. Οι παίκτες του Άρη έψαχναν με μακρινές μπαλιές τον Μορόν, που έδωσε πολλές μάχες με τους αμυντικούς των Ουκρανών.

Άνοιξε το σκορ ο Τζούρασεκ (0-1)

Οι παίκτες του Άρη αποκτούσαν συνεχώς και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι τους και στο 39ο λεπτό κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Τζούρασεκ. Ο Κάρλσον έκανε εξαιρετική ενέργεια από δεξιά, έβγαλε τη σέντρα, ο Πάλμα βρήκε στην κίνηση τον Τζούρασεκ, που από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 44΄ ο Άρης έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, όταν μετά από πάσα του Μορόν, ο Πάλμα μπήκε από αριστερά στη μεγάλη περιοχή και σούταρε δυνατά, η μπάλα, όμως, κατέληξε άουτ.

Ισοφάρισε ο Βολόσιν (1-1)

Όλα έδειχναν ότι ο Άρης, που στάθηκε εξαιρετικά στο πρώτο ημίχρονο, θα παέι με προβάδισμα στο αποδυτήρια, οι Ουρκανοί, όμως, κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 45΄. Μετά από γέμισμα του Σίντορτσουκ ο Βολόσιν , από οριακή θέση, νίκησε με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά τον Χουτεσιώτη.

Χωρίς αλλαγές οι δυο αντίπαλοι
Με τις ίδιες ενδεκάδες ξεκίνησαν οι δυο ομάδες το δεύτερο ημίχρονο. Οι Ουκρανοί, με το ψυχολογικό πλεονέκτημα από την ισοφάριση, προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού, ενώ οι παίκτες του Άρη δυσκολεύονταν να κρατήσουν τη μπάλα στα πρώτα λεπτά. Οι κιτρινόμαυροι, όμως, ήταν αυτή που δημιούργησαν την πρώτη επικίνδυνη φάση στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, όταν στο 53΄ ο Κάλρσον άργησε να δώσει τη μπάλα στον Μορόν, που σούταρε, τελικά, μέσα από τη μεγάλη περιοχή και αριστερά, η μπάλα, όμως, κατέληξε άουτ.

Μεγάλη ευκαιρία του Κάρλσον
Στο 56ο λεπτό ο Άρης έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει και πάλι προβάδισμα στο σκορ, όταν μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια από αριστερά, ο Φεράρι έκανε το γύρισμα και ο Κάρλσον δεν κατάφερε να προλάβει τη μπάλα από το ύψος της μικρής περιοχής και να την προωθήσει στα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα, οι Ουκρανοί, απάντησαν, με τον Σίντορτσουκ να σουτάρει δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα, όμως, κατέληξε άουτ.

Οι κινήσεις των πάγκων
Ο Τερζής βλέποντας ότι η ομάδα του δυσκολεύεται να κρατήσει τη μπάλα, έκανε τις πρώτες του διορθωτικές κινήσεις στο 60΄, βγάζοντας από το ματς τους Κάρλσον και Τζούρασεκ, τους οποίους αντικατέστησαν οι Μενέντες και Ρουπ, αντίστοιχα. Στο 72΄ έκανε τις πρώτες του αλλαγές και ο Λουτσέσκου, που πέρασε στον παιχνίδι τους Αντριέβσκι, Μπράσκο και Καραβάεφ. Δυο λεπτά αργότερα, «απάντησε» ο Τερζής, με τον Πάβισιτς να παίρνει τη θέση του Νταρίντα, που προερχόταν από τραυματισμό.

Φώναξε «παρών» ο Χουτεσιώτης
Όσο περνούσαν τα λεπτά, η Ντιναμό Κιέβου άρχισε να παίρνει περισσότερα ρίσκα και να πιέζει περισσότερο. Δημιούργησε, μάλιστα, δυο ευκαιρίες, όμως, ο Χουτεσιώτης αντέδρασε εξαιρετικά. Στο 76΄ μετά από λάθος του Ρουπ, ο Γιαρμολένκο κέρδισε τη μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή και σούταρε δυνατά, όμως ο Έλληνας τερματοφύλακας μπλόκαρε τη μπάλα. Ακόμα πιο επικίνδυνη στιγμή στο 78΄, όταν και ο Μπουγιάλσκι σούταρε δυνατά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ο Χουτεσιώτης, όμως, απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Οι Πάλμα και Μορόν έδειξαν να μένουν απο δυνάμεις και ο Τερζής τους αντικατέστησε με τους Ματαρίτα και Χριστοδουλόπουλο, αντίστοιχα.

Σκόραρε ο Καραβάεφ (2-1)
Για δεύτερη φορά στο παιχνίδι ο Άρης δέχτηκε γκολ σε ένα πολύ άσχημο χρονικά σημείο. Συγκεκριμένα, στο 85΄ ο Καραβάεφ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα και μέσα από τη μεγάλη περιοχή και δεξιά με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας προβάδισμα στο σκορ (2-1) στην ομάδα του. Ο Άρης θα μπορούσε να σκοράρει στις καθυστερήσεις, όταν μετά από κόρνερ του Ματαρίτα από δεξιά ο Φαμπιάνο με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, έστειλε τη μπάλα άουτ και το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Απείλησε ο Χριστοδουλόπουλος
Η Ντιναμό Κιέβου προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του παινχιδιού στο ξεκίνημα της παράτασης, ο Άρης ήταν αυτός, όμως, που δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή. Στο 94΄ μετά από ωραία κάθετη πάσα του Μοντόγια, ο Χριστοδουλόπουλος μπήκε από αριστερά στη μεγάλη περιοχή, σούταρε, όμως, άστοχα. Στη συνέχεια οι κιτρινόμαυροι κέρδισαν δυο συνεχόμενα κόρνερ, με εκτελεστή τον Ματαρίτα, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα. Ο Άρης ανέβασε ρυθμούς και έχασε διπλή ευκαιρία στο 103΄, όταν ο Πάβισιτς σούταρε, ο Μπούσκαν απέκρουσε και στην επαναφορά ο Μοντόγια σούταρε δυνατά, η μπάλα, όμως, κόντραρε στους αμυντικούς και απομακρύνθηκε. Νέα ευκαιρία για τον Άρη στο 105΄, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, όμως, η μπάλα πέρασε άουτ.

Αποβλήθηκε ο Πάβισιτς
Ο Άρης είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης, με το ξεκίνημα του δευτέρου, όμως, έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Πάβισιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 106΄. Ένα λεπτό νωρίτερα ο Τερζής είχε αποσύρει στον πάγκο τον Ζουλ και πέρασε στη θέση τον Σαμόρα. Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα ο Άρης έβγαλε ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο και έχασε τεράστια ευκαιρία στο 115΄ να σκοράρει, όταν μετά από κόρνερ του Ματαρίτα από αριστερά, ο Φαμπιάνο έκανε την κεφαλιά, ο Μπούσκαν, όμως, απέκρουσε εντυπωσιακά. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στην παράταση.

Πέναλτι

Μπράσκο, γκολ, (1-0)

Φαμπιάνο, γκολ, (1-1)

Αντριγέβσκι, γκολ, (2-1)

Μενέντες, απόκρουση, (2-1)

Ντιαλό, γκολ, (3-1)

Ρουπ, γκολ, (3-2)

Πάρις, απόκρουση, (3-2)

Φεράρι, γκολ, (3-3)

Μπενίτο, γκολ, (4-3)

Χριστοδουλόπουλος, γκολ, (4-4)

Ντίαντσουκ, γκολ, (5-4)

Σαμόρα, γκολ, (5-5)

Ντούμπιντσακ,γκολ, (6-5)

Οντουμπάζιο, άουτ, (6-5)

Ντιναμό Κιέβου (Μ. Λουτσέσκου): Μπούσκαν, Σιρότα, Ντίατσουκ, Τίμτσουκ, Βολόσιν (82′ Ντιαλό), Σαπαρένκο (72′ Αντριγιέφσκι), Σίντορτσουκ (72′ Μπράζκο), Γιαρμολένκο (106′ Παρίς), Μπουγιάλσκι, Βανάτ (106′ Μπενίτο).

Άρης (Α. Τερζής): Χουτεσιώτης, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Οντουμπάζιο, Φεράρι, Ζουλ (106′ Σαμόρα), Τζούρασεκ (59′ Ρουπ), Νταρίντα (75′ Πάβιτσιτς), Κάρλσον (59′ Μενέντες) , Πάλμα (82′ Ματαρίτα) , Μορόν (82′ Χριστοδουλόπουλος).

Sports in

Ο Φατίχ Τερίμ δοκιμάστηκε, απέτυχε και γι’ αυτό φεύγει!

Ο Τούρκος προπονητής σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να φέρει στον Παναθηναϊκό την αστερόσκονη που τον περιστοίχιζε στο μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του ώστε να αλλάξει την κατάσταση...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024