Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι επιθέσεις στο Δούναβη δείχνουν ότι ο Πούτιν αδιαφορεί για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι επιθέσεις στο Δούναβη δείχνουν ότι ο Πούτιν αδιαφορεί για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια

Η Ρωσία κάνει τον κόσμο να λιμοκτονεί χρησιμοποιώντας τα τρόφιμα ως όπλο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Οι ρωσικές επιθέσεις σε αποθήκες σιτηρών της Ουκρανίας κατά μήκος του Δούναβη δείχνουν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «αδιαφορεί» για την προμήθεια βασικών ειδών διατροφής στις αναπτυσσόμενες χώρες, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Είναι απαράδεκτο. Ο Πούτιν αδιαφορεί για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια», δήλωσε στον Τύπο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βεντάντ Πατέλ.

Έπειτα από αρκετές επιθέσεις στις αρχές Αυγούστου, ο ρωσικός στρατός έβαλε ξανά στο στόχαστρό του, τη νύχτα Τρίτης προς Τετάρτη, λιμενικές υποδομές στον Δούναβη, με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

«Συνέπεια των εχθρικών πληγμάτων σε ένα από τα λιμάνια του Δούναβη: χτυπήθηκαν αποθήκες σιτηρών», έγραψε ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Οδησσού, Όλεγκ Κίπερ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε την Τετάρτη την αναχώρηση του πρώτου εμπορικού φορτηγού πλοίου από το λιμάνι της Οδησσού, αψηφώντας την Ρωσία που απειλεί να βυθίσει τέτοια πλοία από τότε που αποχώρησε από τη συμφωνία, η οποία επέτρεπε τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών, με την Ουάσιγκτον να καλεί τη Μόσχα να επιστρέψει «αμέσως» στη συμφωνία.

«Η αντίθεση είναι πολύ ξεκάθαρη. Οι Ουκρανοί εταίροι μας εμπνέουν τον κόσμο, ενώ η Ρωσία κάνει τον κόσμο να λιμοκτονεί χρησιμοποιώντας τα τρόφιμα ως όπλο», δήλωσε ο Βεντάντ Πατέλ.

Ζελένσκι: Πλήγμα στις παγκόσμιες τιμές των τροφίμων

Ανάλογη δήλωσε έκανε και ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τονίζοντας ότι τα ρωσικά πλήγματα στις ουκρανικές λιμενικές υποδομές συνιστούν επίθεση κατά της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας.

«Κάθε ρωσική επίθεση εναντίον των λιμανιών αυτών καταφέρει πλήγμα στις παγκόσμιες τιμές των τροφίμων, στην κοινωνική και πολιτική σταθερότητα στην Αφρική και την Ασία», δήλωσε ο Ζελένσκι στο μήνυμά του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024