Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντιναμό Ζάγκρεμπ – ΑΕΚ 1-2: Αφεντικό στο Μάξιμιρ με μεγάλη ανατροπή η Ένωση

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – ΑΕΚ 1-2: Αφεντικό στο Μάξιμιρ με μεγάλη ανατροπή η Ένωση

Με ένα σούπερ δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ έφερε τούμπα το ματς στο Ζάγκρεμπ, νίκησε με 2-1 την Ντιναμό και την περιμένει τώρα στην Νέα Φιλαδέλφεια για να τελειώσει την πρόκριση.

Απίθανη ΑΕΚ έφερε τα πάντα τούμπα και έχει στο χέρι της την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League!

Mε ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο στο Μάξιμιρ, η Ένωση νίκησε με 2-1 την Ντιναμό που είχε προηγηθεί στο σκορ και τώρα την περιμένει στη Νέα Φιλαδέλφεια για να σφραγίσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Αφιερωμένη στον Μιχάλη Κατσουρή η αποψινή νίκη για τους κιτρινόμαυρους, όπως και η πρόκριση αν έρθει σε τέσσερις μέρες.

Με τον Σιντιμπέ αντί του Ρότα παρατάχθηκε η ΑΕΚ στο Μάξιμιρ η ΑΕΚ που είχε τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί ήταν η τετράδα της άμυνας, με τους Σιμάνσι, Γιόνσον στον άξονα. Ο Ελίασον ξεκίνησε δεξιά στην επίθεση, ο Πινέδα αριστερά και ο Τσούμπερ πίσω από τον Γκαρσία.

Από την άλλη η Ντιναμό ξεκίνησε με τον Λιβάκοβιτς στο τέρμα, τους Λιούμπιτσιτς, Σούταλο, Ριστόφσκι και Μοχαράμι στην άμυνα. Μπουλάτ και Μίσιτς ήταν στον άξονα, με τους Ιβάνουσετς, Μικαλιτσένκο και Σπίκιτς πίσω από τον προωθημένο Πέτκοβιτς.

Η ΑΕΚ είχε αρκετά αμυντικά θέματα στο πρώτο ημίχρονο όπου φάνηκε η διαφορά ετοιμότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες καθώς οι γηπεδούχοι είχαν έξι επίσημα ματς και η Ένωση κανένα. Με τους Σιντιμπέ και Ελίασον να μην είναι σε καλή μέρα δεξιά, η ΑΕΚ είχε προβλήματα, αλλά εκείνη ήταν που έφτιαξε τη μεγαλύτερη ευκαιρία όταν στο 16′ μετά από κλέψιμο, ο Τσούμπερ έβγαλε στον Γκαρσία και εκείνος πλάσαρε από κοντά τον Λιβάκοβιτς που έδιωξε σε κόρνερ με απίθανη επέμβαση.

Μπουλάτς, Λιούμπισιτς και Πέτκοβιτς είχαν κάποιες καλές στιγμές για την Ντιναμό στα πρώτα 20 λεπτά, αλλά ο Στάνκοβιτς ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε. Όπως και στο 32′ στη σέντρα-σουτ του Σπίκιτς που έδιωξε σε κόρνερ.

Επτά λεπτά μετά όμως ήρθε το 1-0 για τους Κροάτες από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπουλάτ που έστειλε την μπάλα στο γάμα, αν και φάουλ δεν φάνηκε να υπάρχει στη φάση. Λίγο έλειψε τα πράγματα να γίνουν ακόμη χειρότερα στην τελευταία φάση του ημιχρόνου όταν από αδράνεια του Ελίασον ο Μιχαϊλιτσένκο βγήκε απέναντι από τον Στάνκοβιτς, αλλά πλάσαρε πάνω του.

Έφερε τα πάνω κάτω, μπορούσε και άλλα γκολ

Από τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους φάνηκε ότι η ΑΕΚ μπήκε πολύ διαφορετικά στο ματς. Τσούμπερ και Σιντιμπέ προειδοποίησαν τους Κροάτες πριν έρθει το 1-1 στο 59′ με ένα γκολ σήμα κατατεθέν των «κιτρινόμαυρων».

Ο Γιόνσον έκλεψε την μπάλα ψηλά, έδωσε στον Γκαρσία που βρήκε τον Τσούμπερ και εκείνος με τρομερή ενέργεια και τελείωμα έκανε το 1-1. Στο επόμενο πεντάλεπτο μετά το γκολ η Ντιναμό πήρε ξανά τον έλεγχο, είχε δύο πολύ καλές στιγμές με Μπουλάν και Εμρέλι (κεφαλιά στο δοκάρι), αλλά μέχρι εκεί ήταν.

Παίρνοντας βοήθειες και από τον πάγκο με τις αλλαγές του Αλμέιδα, η ΑΕΚ άρχισε να επιβάλλεται απόλυτα στο ματς. Στο 72′ ακυρώθηκε γκολ του Πινέδα ο οποίος ήταν εκατοστά οφσάιντ και στο 85′ ο Λιβάκοβιτς έσωσε την ομάδα του με διπλή επέμβαση σε σουτ του Γκαρσία από κομπίνα σε φάουλ. Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών όμως ήρθε η λύτρωση για την Ένωση.

Σε φάση διαρκείας στα καρέ της Ντιναμό, ο Αραούχο έδωσε στον Πιζάρο που έστρωσε στον Γαλανόπουλο και εκείνος με τρομερό πλασέ έκανε το 1-2. Ο διεθνής χαφ μάλιστα έβγαλε το μαύρο περιβραχιόνιο και το έδειξε μπροστά στην κερκίδα των φανατικών της Ντιναμό. Και όμως, η ΑΕΚ δεν σταμάτησε εκεί. Μέχρι να τελειώσει το ματς είχε τρεις απίθανες ευκαιρίες με Άμραμπατ και Βίντα (Χ2) για να βάλει και άλλο γκολ, αλλά και στις τρεις ο Λιβάκοβιτς κράτησε όρθια την ομάδα του.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Λιβάκοβιτς, Μοχαράμι, Ριστόφσκι, Γιόσιπ Σούταλο, Λιούμπισιτς, Μιχαιλιτσένκο, Μπούλατ (72′ Σούσιτς), Μίσιτς (84΄Κανέκο), Σπίκιτς (45′ Έμρελι), Ιβάνουσεκ (72′ Μπατούρινα), Πέτκοβιτς.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (83′ Μάνταλος), Γιόνσον (67′ Γαλανόπουλος), Ελίασον (55′ Άμραμπατ), Πινέδα (83′ Πισάρο), Τσούμπερ (83′ Αραούχο), Γκαρσία.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024