Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευκλείδης Τσακαλώτος: Η νέα συλλογική ηγεσία θα μεριμνά έτσι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να ριζώσει παντού και πραγματικά

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Η νέα συλλογική ηγεσία θα μεριμνά έτσι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να ριζώσει παντού και πραγματικά

«Πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει προγραμματικό λόγο χωρίς οι απαντήσεις του να αρέσουν σε όλους» αναφέρει ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Χρειαζόμαστε ένα σοκ επανίδρυσης των οργανώσεων και των δομών μας», αναφέρει ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στην «Μακεδονία της Κυριακής» και προσθέτει: «Έχω σκοπό να φροντίσω αυτή τη διαδικασία με μεράκι και πρωτοτυπία».

Ακολούθως αναπτύσσει «πώς φαντάζεται τον «νέο ΣΥΡΙΖΑ»» λέγοντας: «Η νέα, συλλογική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα μεριμνά έτσι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να ριζώσει παντού και πραγματικά. Θα βρούμε τρόπο να μετρήσουμε αυτή τη διαδικασία, να θέσουμε σε μία ωραία συναγωνιστική άμιλλα τις οργανώσεις μας. Αυτό το επίπεδο της πολιτικής είναι σπουδαίο, έτσι ώστε να θεμελιωθεί και το προγραμματικό πεδίο.

Ρεαλιστική και δομική αντιπολίτευση

Πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει προγραμματικό λόγο χωρίς οι απαντήσεις του να αρέσουν σε όλους. Κι αυτό το πρόγραμμα θα προκύπτει από τις ανάγκες των ανθρώπων που θα είμαστε ικανοί και ικανές να τις κατανοήσουμε. Αντιπολιτευτικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ρεαλιστική, προταγματική και δομική αντιπολίτευση.

Δομική αντιπολίτευση με την έννοια ότι η Αριστερά αντιπαρατίθεται στη Δεξιά ισότιμα και στιβαρά στα μεγάλα ζητήματα. Θα αντιπολιτευτούμε με συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις. Θα παρακινούμε την κοινωνία να μας βοηθά στη συγκρότηση αυτών μας των προτάσεων. Και, τέλος θα έχουμε πρόνοια έτσι ώστε όλα όσα λέμε να είναι εφαρμόσιμα και προσδιορισμένα χρονικά».

Οι πρώτες 100 ημέρες

Απαντώντας σε ερώτηση για το πλάνο του τις 100 πρώτες ημέρες αν εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δηλώνει ότι «οι προτεραιότητες της περιόδου αμέσως μετά τις εσωκομματικές εκλογές τίθενται αναπόφευκτα από τη συγκυρία των αυτοδιοικητικών εκλογών και την αναγκαιότητα ολόπλευρης στήριξης των αριστερών αυτοδιοικητικών σχημάτων σε δήμους και περιφέρειες.

Ωστόσο σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα προέχει το άνοιγμα των τοπικών οργανώσεων στην κοινωνία με όρους τοπικούς και κινηματικούς. Αυτό εξάλλου θα μας επέτρεπε να σκεφτούμε και την παρέμβαση μας στην τοπική αυτοδιοίκηση μέσα από σταθερά σχήματα με όρους παρέμβασης τετραετίας. Σε δεύτερο χρόνο πιστεύω ότι επείγει ο εμπλουτισμός των θεσμών μέσα από τους οποίους το κόμμα παράγει νέα γνώση και απαντάει σε σύγχρονα ζητήματα».

«Ευκαιρίες για αντιπολίτευση»

Όπως λέει «η σημερινή κυβέρνηση προσφέρει ευκαιρίες για αντιπολίτευση καθώς η ΝΔ απαντάει επικοινωνιακά και επιφανειακά στις διαδοχικές κρίσεις που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε μία χώρα της αποζημίωσης. Εμείς θέλουμε να τη μετατρέψουμε σε μία χώρα ανθεκτική, να σμιλεύσουμε δηλαδή με τέτοιο τρόπο τις ικανότητες του κράτους ώστε να προλαμβάνουμε τις κρίσεις»

Καταλήγοντας υποστηρίζει ότι «την αμέσως επόμενη περίοδο θα εμφανιστούν τα προβλήματα που θα προκύψουν από την ανεύθυνη δημοσιονομική διαχείριση της σημερινής κυβέρνησης της προηγούμενης τετραετίας γεγονός που ανοίγει πεδία παρέμβασης τόσο εθνικά όσο όμως και στο ευρωπαϊκό επίπεδο λόγω των εν εξελίξει συζητήσεων για την αναθεώρηση του συμφώνου σταθερότητας και εν γέννες της αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης».

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024