Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Η Ελληνική Αστυνομία απέτυχε» λέει ο Δημήτρης Καιρίδης

Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Η Ελληνική Αστυνομία απέτυχε» λέει ο Δημήτρης Καιρίδης

«Η έρευνα για τη Νέα Φιλαδέλφεια συνεχίζεται και έχουν παρθεί ήδη οι πρώτες διοικητικές αποφάσεις»

Σε συνέντευξη του, ο Δημήτρης Καιρίδης αναφέρθηκε στην δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, για τον ρόλο της αστυνομίας, αλλά και για το μεταναστευτικό.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, αναφέρθηκε στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, η οποία προήλθε μετά από αιματηρή επίθεση των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, λέγοντας πως η έρευνα συνεχίζεται και έχουν παρθεί ήδη οι πρώτες διοικητικές αποφάσεις για την αστυνομία αλλά όπως χαρακτηριστικά είπε πρέπει το μαχαίρι να μπει βαθιά στο κόκκαλο.

«Η έρευνα συνεχίζεται και έχουν παρθεί ήδη οι πρώτες διοικητικές αποφάσεις»

«Αρχικά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη μεγάλη διοργάνωση της UEFA. Είναι ένα στάδιο κόσμημα (σ.σ Γ. Καραϊσκάκης) και ήταν το πρώτο που φτιάχτηκε με τις νέες προδιαγραφές. Στη συνέχεια είχαμε και το γήπεδο της ΑΕΚ και θέλουμε και του παναθηναϊκού.

Και βέβαια χωρίς βία να χαίρονται οι φίλαθλοι τον αθλητισμό γενικά. Η δολοφονία του νεαρού φιλάθλου της ΑΕΚ άφησε βαρύ αποτύπωμα στο φετινό καλοκαίρι. Η έρευνα συνεχίζεται και έχουν παρθεί ήδη οι πρώτες διοικητικές αποφάσεις για την αστυνομία αλλά πρέπει το μαχαίρι να μπει βαθιά στο κόκκαλο. Στο πλαίσιο αυτό αύριο είναι και η συζήτηση του πρωθυπουργού με την UEFA», είπε αρχικά.

«Πρέπει να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο»

«Πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε στην καταπολέμηση αυτής της συνθήκης. Ο ναζισμός έχει παρεισφρήσει και έχουμε αυτά τα πολύ βίαια γκρουπ που προκαλούν αυτά τα επεισόδια. Από εκεί και πέρα, η Αστυνομία απέτυχε.  Να το πούμε ξεκάθαρα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως όλοι αυτοί κινήθηκαν ανενόχλητοι μέσα στην Ελλάδα και υπήρξε πλήρης αποτυχία στο να τους σταματήσουμε.

Οι καρατομήσεις είναι το εύκολο και αυτό που ζητάει κόσμος. Υπάρχει ζήτημα στην Ελληνική Αστυνομία, δεν υπάρχει αμφιβολία παρά τις προσπάθειες βελτίωσης που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια. Πρέπει να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο», πρόσθεσε.

«Σήμερα έχουμε σύστημα υποδοχής και ασύλου που μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα»

Στη συνέχεια ο κ. Καιρίδης μίλησε για το μεταναστευτικό, λέγοντας πως η Λέσβος είναι το νησί που έχει δεχτεί το μεγαλύτερο βάρος του μεταναστευτικού τα τελευταία χρόνια και είναι το πρώτο που θα επισκεφτεί μαζί με την Χίο. «Υπάρχει αυξημένη πίεση και είναι κάτι που αντιμετωπίζει όλη η νότια Ευρώπη. Το Λιμενικό κάνει πολλές αποτροπές, συνεχίζει την αυστηρή πολιτική αλλά και δίκαιη ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν και οι διασώσεις.

Σήμερα έχουμε σύστημα υποδοχής και ασύλου που μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα. Αύριο θα έχω τηλεφωνική επικοινωνία με την Σουηδέζα αρμόδιο Επίτροπο ΕΕ για τα θέματα μετανάστευσης, στην οποία έχω θέσει το ζήτημα. Πρώτον πως η Τουρκία έχει καταστεί διεθνές κέντρο παράτυπης μετανάστευσης. Δεύτερον έχουμε παράπονα από τη τουρκική ακτοφυλακή και τρίτον η Τουρκία δεν εφαρμόζει την κοινή δήλωση για επιστροφές.

Εμείς θέλουμε τη συνεργασία. Αλλά από εκεί και πέρα είμαστε έτοιμοι. Η Ευρώπη έχει συνεισφέρει. Πολλοί βιάστηκαν να κουνήσουν το δάχτυλο στην Ελλάδα. Σήμερα διαψεύδονται διότι το ελληνικό Λιμενικό έχει κάνει πάρα πολλές διασώσεις. Υπάρχουν μία σειρά από πράγματα που έχουν αυξήσει την κίνηση των μεταναστών Αλλά σήμερα είμαστε εμείς που κουνάμε το δάχτυλο στην Ευρώπη».

«Το θέμα το έχουμε φέρει στο Συμβούλιο της Ευρώπης»

Στη συνέχεια ο κ. Καιρίδης αναφέρθηκε και στο εάν η υπόθεση με τον Φρέντυ Μπελέρη πρόκειται να φέρει ρήξη στις σχέσεις Ελλάδα – Αλβανίας. «Το θέμα το έχουμε φέρει στο Συμβούλιο της Ευρώπης και το έχουμε καταγγείλει. Είναι μία απαράδεκτη συμπεριφορά.

Πρέπει να ξέρουν όλοι πως η Ευρωπαϊκή συνέχεια της Αλβανίας περνάει από την Αθήνα και χωρίς της Αθήνας δεν μπορεί να ολοκληρωθεί. Είμαστε καταδικασμένοι να συνυπάρχουμε με την Αλβανία. Σήμερα στην πατρίδα μας, το μεγαλύτερο ποσοστό νόμιμων μεταναστών είναι από την Αλβανία. Θέλουμε να βοηθήσουμε την Αλβανία γιατί είμαστε αλληλοσυνδεμένοι».

Δείτε το βίντεο

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024