Δεκαπενταύγουστος: Στα πόστα τους οι εργαζόμενοι που έμειναν πίσω
Μπορεί να βρισκόμαστε στην κορύφωση του καλοκαιριού, με τα μεγάλα αστικά κέντρα να μοιάζουν άδεια, δεν είναι λίγοι αυτοί όμως που η εργασία τους, τους υποχρεώνει να παραμείνουν στις πόλεις.
Εργαζόμενοι στην εστίαση, οδηγοί ταξί και λεωφορείων, υπάλληλοι του Δήμου, διανομείς και εργαζόμενοι σε περίπτερα και μίνι μάρκετ είναι κάποιοι από αυτούς που σήμερα δεν απόλαυσαν μια δροσερή βουτιά σε κάποιο νησί.
«Σαββατοκύριακα, γιορτές, τα πάντα. Χριστούγεννα, Πάσχα εδώ είμαστε».
Μπορεί οι δρόμοι στα αστικά κέντρα να είναι άδειοι και ο περισσότερος κόσμος να απολαμβάνει τις διακοπές του μακριά από την πόλη, υπάρχουν όμως εκείνοι που η εργασία τους δεν τους επιτρέπει να απουσιάζουν.
Η Δήμητρα Ουραϊλίδη εργάζεται ως σερβιτόρα. Όπως λέει θα ήθελε να περάσει τη σημερινή ημέρα με την οικογένειά της αλλά πρέπει να είναι στο πόστο της.
«Θα ήθελα να είμαι με την οικογένειά μου αλλά το μεροκάματο να βγαίνει».
Ο Αλέξανδρος Αλεξίου είναι οδηγός ταξί. Σήμερα ξεκίνησε τη βάρδιά του στις 04.00 τα ξημερώματα και όπως λέει έκανε δρομολόγια μέχρι και τις 16.00 το απόγευμα. Έπειτα, όσο προλάβει, θα γιορτάσει με τους αγαπημένους του.
«Είναι αργία ναι αλλά οι ανάγκες είναι μεγάλες και πρέπει να δουλέψουμε. Είναι και η δουλειά μας τέτοια που δεν μπορείς να πάρεις ρεπό για μια μέρα ή να λείψεις για μια μέρα».
Αρκετά καταστήματα έχουν κατεβάσει ρολά, σε αυτά όμως που παραμένουν ανοιχτά, οι εργαζόμενοι ήταν εκεί και σήμερα για να εξυπηρετήσουν όσους απόλαυσαν τη σημερινή αργία στην πόλη.
- Ο εμφύλιος στο Σουδάν συμπλήρωσε 1000 ημέρες από την έναρξή του – Νέα εξοπλιστικό
- Ισημερινός: Βρήκαν 5 ανθρώπινα κεφάλια να κρέμονται σε τουριστική παραλία
- Meta: Μπλόκαρε σχεδόν 550.000 λογαριασμούς στην Αυστραλία κάτω των 16 ετών
- Βόρεια Μακεδονία: Επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια – Εντονη αντίδραση της Σόφιας
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442