Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κινδυνεύουν τα προσωπικά μας δεδομένα από τις Smart TV;

Κινδυνεύουν τα προσωπικά μας δεδομένα από τις Smart TV;

Όπως κάθε συσκευή που συνδέεται τακτικά στο Διαδίκτυο έτσι και οι smart TV μπορούν να συλλέγουν πολλά ιδιωτικά δεδομένα

Οι έξυπνες τηλεοράσεις προσφέρουν πολλές ευχάριστες λειτουργίες, όπως πρόσβαση στο διαδίκτυο, εφαρμογές αλλά και ενσωματωμένες κάμερες και μικρόφωνα.

Εχουν την δυνατότητα να γνωρίζουν και να συλλέγουν πολλές πληροφορίες για εσάς και μάλιστα μπορούν να το κάνουν με τη δική σας συναίνεση.

Όπως κάθε συσκευή που συνδέεται τακτικά στο Διαδίκτυο έτσι και οι smart TV μπορούν να συλλέγουν πολλά ιδιωτικά δεδομένα, γεγονός που εγείρει ανησυχίες για το απόρρητο και την ασφάλεια τους.

Σε αντίθεση με άλλες συσκευές, οι Smart TV δεν μπορούν να εξοπλιστούν με το πιο πρόσφατο λογισμικό ασφαλείας (Antivirus) όπως για παράδειγμα οι υπολογιστές και αυτό τις καθιστά ακόμη πιο ευάλωτες στους χάκερ.

Η πιθανότητα κάποιος να σας παρακολουθεί ή να σας ακούει είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι σε μια παραδοσιακή τηλεόραση.

Οι χάκερ μπορούν να έχουν πρόσβαση στην κάμερα και το μικρόφωνο της έξυπνης τηλεόρασης σας μέσω κακόβουλου λογισμικού εάν αυτή είναι συνδεδεμένη στο Wi-Fi. Οπως κάθε έξυπνη συσκευή έτσι και οι Smart TV χρησιμοποιούν πολλούς ιχνηλάτες.

Πλατφόρμες όπως το Netfilx ή το HBO GO συλλέγουν τα δεδομένα σας και παρακολουθούν τη συμπεριφορά ροής σας για να εξατομικεύσουν την εμπειρία σας στις πλατφόρμες.

Στην περίπτωση δε που χρησιμοποιείται τη Smart TV σας για περιήγηση στο web, αυτή μπορεί να μολυνθεί από διάφορους ιούς. Μόλις μολυνθεί η τηλεόρασή σας όλο το ιστορικό περιήγησης, οι κωδικοί πρόσβασης και άλλα προσωπικά δεδομένα γίνονται προσβάσιμα στους χάκερ.

Αν και καμία τεχνολογία δεν είναι αδιαπέραστη, η λήψη προληπτικών μέτρων θα συμβάλει σημαντικά στη διασφάλιση της ασφάλειας της Smart TV σας και άλλων έξυπνων συσκευών.

Προκειμένου να προστατεύσετε την τηλεόρασή σας καθώς και τυχόν εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες σε αυτή χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης.

Φροντίστε επίσης να ενημερώνετε το λογισμικό της τηλεόρασής σας όποτε είναι διαθέσιμη μια νέα έκδοση.

Στην περίπτωση που μια εφαρμογή ζητά πρόσβαση στα δεδομένα, την κάμερα ή το μικρόφωνό σας που δεν είναι απαραίτητα για τη λειτουργία της μην τα παραχωρήσετε ποτέ.

Κορυφαίες  Smart TV

Οι Smart TV πλέον είναι παντού και καθεμία έρχεται εξοπλισμένη με δεκάδες εφαρμογές και εξελιγμένες λειτουργίες για να σας χαρίσει μια μοναδική εμπειρία όχι μόνο θέασης αλλά και ακρόασης μουσικής ή ακόμα και πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Και αφού ήδη γνωρίζετε πως θα προστατέψετε τα προσωπικά σας δεδομένα εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τέσσερις Smart TV για να απολαμβάνεται στο έπακρο όλες τους τις λειτουργίες.

Τηλεόραση Smart TCL 43P735 4K UHD HDR 43″

Η σειρά TCL P73 συνδυάζει 4K HDR, Dolby Vision, HDR10 και 60Hz Motion Clarity για λεπτομερή και ομαλή ποιότητα εικόνας 4K HDR.

Επιπλέον, με τα Game Master, HDMI 2.1, ALLM (Auto Low Latency Mode) και τις πιο πρόσφατες μορφές HDR Dolby Vision + Dolby Atmos που υποστηρίζονται, αυτή η τηλεόραση TCL είναι ένας εξαιρετικός σύντροφος για να απολαύσετε οποιαδήποτε ταινία, σειρά, παιχνίδι ή άθλημα HDR.

Με τον προηγμένο φωνητικό έλεγχο Hands-Free σε συνδυασμό με τον ενσωματωμένο Google Assistant, η Google TV της TCL κάνει τη ζωή έξυπνη και απλή.​

Αγοράστε την 

Τηλεόραση Samsung Smart 65″ 8K UHD Neo QLED QE65QN700B HDR

Νιώστε τη δύναμη κάθε καρέ με 33 εκατομμύρια pixel, εντυπωσιακή ευκρίνεια και ανάλυση τετραπλάσια από την ανάλυση 4K.

Κάθε απόχρωση και λεπτομέρεια παίρνει ζωή με πλούσιο, ακριβές χρώμα και βαθύτερη αντίθεση. Το Dynamic Tone Mapping του HDR10+ τροποποιεί το χρώμα και την αντίθεση ανά σκηνή, επιτρέποντάς σας να αντιληφθείτε ακόμα και τις πιο μικρές λεπτομέρειες.

Η εμπειρία Dolby Atmos θα καθηλώσει τους gamers στη δράση με πολυδιάστατο ήχο.

Τηλεόραση LG Smart OLED55A23LA 55″ 4K UHD HDR 2022

Χάρη στην περαιτέρω ανάπτυξη του αλγόριθμου βαθιάς μάθησης, ο επεξεργαστής A7 AI 5ης γενιάς της LG είναι σε θέση να παρέχει μέγιστο βάθος πεδίου με τη βοήθεια της λειτουργίας βελτίωσης προσκηνίου και φόντου, παρέχοντας έτσι απίστευτα ζωντανή ποιότητα εικόνας.

Το ThinQ κάνει συστάσεις με βάση τα γούστα σας.

Μπορείτε να δημιουργήσετε προφίλ για μέλη της οικογένειας, ώστε όλοι να μπορούν να επιστρέψουν γρήγορα στις αγαπημένες τους τηλεοπτικές σειρές, καθώς και να λάβουν εξατομικευμένες πληροφορίες και αποτελέσματα αθλημάτων.

Αγοράστε την

Τηλεόραση Hitachi Smart 24″ HD Ready LED 24HE2300W HDR 2021

Με τη Smart TV, η οποία είναι κάτι περισσότερο από μια τηλεόραση, εσείς μπορείτε να θέσετε το όριο στις δυνατότητές σας.

Κάνε τη ζωή σας ευκολότερη χάρη σε χρήσιμα apps ενώ με το Hitachi smarTVue Centre App, μπορείτε να μοιράζεστε εύκολα το περιεχόμενο της φορητής συσκευής σας με την τηλεόραση και να το παρακολουθείτε εκεί.

Χάρη στις 3 εισόδους HDMI, η τηλεόραση Hitachi θα μετατρέψει το σαλόνι σας σε ένα κέντρο ψυχαγωγίας.

Με το HDR10 που ενσωματώνεται, έχετε την δυνατότητα να απολαμβάνετε ένα τεράστιο φάσμα χρωμάτων που δεν βρίσκετε σε απλές τηλεοράσεις! Ετοιμαστείτε να δείτε εικόνες, όπως δεν είχατε φανταστεί ποτέ πριν!

Αγοράστε την

Μπορείτε να βρείτε κορυφαία μοντέλα, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.gr σε Smart Tv, την οποία θα παραλάβετε χωρίς κόπο στην πόρτα σας, στην ώρα της, χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας, όπου και αν βρίσκεστε στην χώρα.

Επωφεληθείτε από τις καλοκαιρινές εκπτώσεις που φτάνουν έως και -80% και επιλέξετε έναν από τους πολλούς και διαφορετικούς τρόπους πληρωμής.

Επιπλέον με κάθε σας αγορά μπορείτε να κερδίσετε απευθείας 10€ επιστροφή, με οποιαδήποτε κάρτα VISA.

Για μια ακόμα πιο άνετη και απολαυστική εμπειρία shopping κατεβάστε τώρα το νέο app του SHOPFLIX.

Sports in

Η «ανάκριση» του Έσε: Τι είπε για Μέσι, Μαραντόνα και Πελέ (vid)

Ο Έσε αποκάλυψε αρκετά πράγματα για εκείνον απαντώντας στο QnA που δημοσίευσε ο Ολυμπιακός στα social media.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024