Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανικά μαχητικά Typhoon αναχαίτισαν δύο ρωσικά βομβαρδιστικά  βόρεια της Σκωτίας

Βρετανικά μαχητικά Typhoon αναχαίτισαν δύο ρωσικά βομβαρδιστικά βόρεια της Σκωτίας

Η βρετανική κυβέρνηση ανέφερε ότι τα Typhoon αναπτύσσονται τακτικά για τέτοια περιστατικά, για την ασφάλεια και την προστασία του βρετανικού εναέριου χώρου

Μαχητικά Typhoon της βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας αναχαίτισαν την Δευτέρα δύο ρωσικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη ναυτικής περιπολίας σε διεθνή εναέριο χώρο βόρεια της Σκωτίας, εντός της βόρειας περιοχής εναέριας αστυνόμευσης του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε το Λονδίνο.

«Πιλότοι απογειώθηκαν με αεροσκάφη Typhoon για να αναχαιτίσουν δύο ρωσικά βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς σήμερα το πρωί, παρακολουθώντας τα καθώς περνούσαν βόρεια από τους Νήσους Σέτλαντ, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πιθανή απειλή στην επικράτεια του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων, Τζέιμς Χίπεϊ.

Πάνω από διεθνή ύδατα περούν ρωσικά βομβαρδιστικά, λέει η Μόσχα

Η βρετανική κυβέρνηση ανέφερε ότι τα Typhoon αναπτύσσονται τακτικά για τέτοια περιστατικά, για την ασφάλεια και την προστασία του βρετανικού εναέριου χώρου.

Βρετανοί πιλότοι ηγήθηκαν επίσης πρόσφατα της αποστολής εναέριας αστυνόμευσης του ΝΑΤΟ στην Εσθονία, όπου πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 50 παρόμοιες αναχαιτίσεις, προσέθεσε ο Βρετανός υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων.

Νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, η Ρωσία τόνισε ότι δικά της στρατηγικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν πτήσεις ρουτίνας πάνω από διεθνή ύδατα στην Αρκτική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Στον «αέρα» το Μακάμπι – Παναθηναϊκός λόγω του κόσμου των Ισραηλινών

Το Game 3 της Μακάμπι με τον Παναθηναϊκό φέρεται να είναι στον… αέρα εξαιτίας των φιλάθλων των Ισραηλινών, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024