Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Προειδοποιεί για τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων στη Σουηδία λόγω Κορανίου

Βρετανία: Προειδοποιεί για τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων στη Σουηδία λόγω Κορανίου

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας επισημαίνει ότι οι αρχές της Σουηδίας απέτρεψαν επιθέσεις και συνέλαβαν υπόπτους, και προειδοποιεί για τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα μετά τις καύσεις αντιτύπων του Κορανίου.

Η διπλωματία της Βρετανίας προειδοποίησε χθες Κυριακή τους πολίτες της χώρας που επισκέπτονται τη Σουηδία εναντίον του κινδύνου να διαπραχθούν τρομοκρατικές ενέργειες στη σκανδιναβική χώρα, μετά τις πρόσφατες καύσεις και βεβηλώσεις αντιτύπων του Κορανίου, που προκάλεσαν οργή στον μουσουλμανικό κόσμο.

Απέτρεψαν επιθέσεις

Σε επικαιροποιημένη ταξιδιωτική οδηγία του, το Φόρεϊν Οφις επισημαίνει ότι οι σουηδικές αρχές κατάφεραν να αποτρέψουν επιθέσεις και συνέλαβαν υπόπτους.

«Πρέπει να επαγρυπνείτε το τρέχον διάστημα», σημείωσε το υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας πως «τρομοκράτες είναι πολύ πιθανό να προσπαθήσουν να διαπράξουν επιθέσεις στη Σουηδία», βάζοντας στο στόχαστρο ιδίως τοποθεσίες όπου συχνάζουν ξένοι.

Σε ανακοίνωσή του με την οποία κατέγραψε την επικαιροποιημένη οδηγία του βρετανικού ΥΠΕΞ, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της Σουηδίας, ο Χένρικ Λάντερχολμ, επιβεβαίωσε το αυξημένο επίπεδο απειλής για τη χώρα μετά τις καύσεις αντιτύπων του Κορανίου.

Προειδοποίηση και από ΗΠΑ

Εξήγησε πως η έφοδος στη σουηδική πρεσβεία στο Ιράκ τη 19η Ιουλίου, η απόπειρα επίθεσης στη σουηδική πρεσβεία στον Λίβανο την 9η Αυγούστου και η επίθεση με όπλο εναντίον υπαλλήλου σουηδικού προξενείου στην Τουρκία την 1η Αυγούστου τεκμηριώνουν την εκτίμηση.

Η διπλωματία των ΗΠΑ προειδοποίησε επίσης, στην πιο πρόσφατη ταξιδιωτική οδηγία της, τον Ιούλιο, εναντίον του κινδύνου να διαπραχθούν τρομοκρατικές ενέργειες στη Σουηδία.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024