Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Κατινάκης: «Κανένας σκοτεινός άνθρωπος δεν θα μαυρίσει τη ψυχή μου» – Νέα ανάρτηση μετά την ομοφοβική επίθεση

Γιάννης Κατινάκης: «Κανένας σκοτεινός άνθρωπος δεν θα μαυρίσει τη ψυχή μου» – Νέα ανάρτηση μετά την ομοφοβική επίθεση

«Κάθε αντίστοιχο περιστατικό θα έπρεπε να παίρνει την ανάλογη έκταση και να δίνεται η απαραίτητη σημασία»

Ομοφοβική επίθεση δέχτηκε στο κέντρο της Αθήνας ο Γιάννης Κατινάκης, όπως αποκάλυψε με βίντεο που ανέβασε στο TikTok το Σάββατο 12 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, ένας άνδρας τον πλησίασε και άρχισε να τον φτύνει λέγοντας πως πρέπει να ντρέπεται που δηλώνει γκέι.

Ο ίδιος δημοσιοποίησε τον εν λόγω περιστατικό, με αποτέλεσμα να λάβει αρκετά μηνύματα αγάπης και υποστήριξης από το κοινό που τον ακολουθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σήμερα, Δευτέρα, ο Γιάννης Κατινάκης, με νέα ανάρτηση ζήτησε να γίνουν γνωστά αντίστοιχα περιστατικά ομοφοβίας, ενώ παράλληλα ισχυρίστηκε πως δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τον κάνει να χάσει το χαμόγελό του.

Αναλυτικά η ανάρτησή του

«Κάτι το οποίο θέλω να προσθέσω είναι πως κάθε αντίστοιχο περιστατικό θα έπρεπε να παίρνει την ανάλογη έκταση και να δίνεται η απαραίτητη σημασία σε όλα τα πλάσματα που δέχονται, έστω και την ελάχιστη κακοποιητική συμπεριφορά.

Δυστυχώς οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ένα “πεδίο μάχης” και πολλά παιδιά καθημερινά δέχονται αντίστοιχες, αλλά και πολύ πιο επικίνδυνες συμπεριφορές.

Και για να κλείσω… εγώ το χαμόγελό μου θα κάνω τα πάντα να μην το χάσω ποτέ και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν “σκοτεινό” άνθρωπο να μαυρίσει την ψυχή μου. Να γελάμε και να αγαπάμε. Αυτά», έγραψε ο Γιάννης Κατινάκης.

Το περιστατικό ομοφοβίας

Υπενθυμίζεται ότι ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Κατινάκης κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομοφοβικής επίθεσης στο κέντρο της Αθήνας, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος μέσα από τον λογαριασμό του στο TikTok, το Σάββατο 12 Αυγούστου.

Όπως περιέγραψε ο Γιάννης Κατινάκης στο βίντεο που δημοσίευσε, ένας άνδρας τον πλησίασε και του άσκησε λεκτική βία ενώ όπως εξομολογήθηκε, τον έφτυσε δύο φορές.

«Δεν θα είμαι πολύ ευχάριστος αυτή τη φορά γιατί θέλω να μιλήσω για ένα πάρα πολύ άσχημο περιστατικό που συνέβη χθες το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας.

Βρισκόμουν σε ένα μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας και αποφάσισε γύρω στη 1:00-1:30 να φύγω μόνος μου, να πάρω ένα ταξί και να γυρίσω στο σπίτι μου.

Η απόφαση που είχα να διανύσω από το μαγαζί μέχρι το ταξί ήταν περίπου 10 μέτρα. Στα τρία βήματα που κάνω για να φύγω, βλέπω με την άκρη του ματιού μου έναν τύπο, πάρα πολύ θυμωμένο να με κοιτάει και να έρχεται προς το μέρος μου.

Έρχεται μπροστά μου με περίσσιο θάρρος και θράσος, και αποφάσισε πώς πρέπει να μου δηλώσει με καθόλου ευγενικό τρόπο πόσο πολύ πρέπει να ντρέπομαι που είμαι γκέι και για να το καταλάβω ακόμη καλύτερα, αποφάσισε και να με φτύσει.

Δεν του δίνω καμία σημασία και στο επόμενο βήμα που κάνω, αποφάσισε να μου ξανά δηλώσει πόσο πρέπει να ντρέπομαι για τη σεξουαλικότητά μου και να με ξανά φτύσει.

Όπως πάω να φύγω, συνέχιζα να ακούω από πίσω μου τόσο ωραία πράγματα για μένα, όπως “ντροπή”, “ουστ από δω”, άναρθρες κραυγές γεμάτες μίσος.

Πιο πολύ από όλα δεν με σόκαραν αυτά που άκουσα να λέει γιατί αν είσαι ένα γκέι άτομο στην Ελλάδα, όλα αυτά τα ακούς πιο συχνά και από “καλημέρα”.

Πιο πολύ από όλα με σόκαρε το βλέμμα του. Γιατί είδα ένα βλέμμα γεμάτο οργή, θυμό και μίσος. Δεν με ενδιαφέρει να δικαιολογήσω, ούτε καν να αιτιολογήσω για ποιον λόγο αυτός ο άνθρωπος μισεί.

Δεν με αφορά, δεν είναι δική μου δουλειά!», είπε μεταξύ άλλων στο βίντεό του.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024