Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Φιλαδέλφεια: Πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τα αιματηρά γεγονότα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ

Νέα Φιλαδέλφεια: Πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τα αιματηρά γεγονότα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ

Τι είπαν Στεφανάδης, Ξανθόπουλος, και Κουρμούλης

Για τα αιματηρά γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας 7 Αυγούστου, όπου κατά τη διάρκεια της καταδρομικής επιδρομής χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, έχασε τη ζωή του ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής, μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Χριστόδουλος Στεφανάδης, βουλευτής ΝΔ, ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, και ο Περικλής Κουρμούλης, μέλος ΚΕ ΚΚΕ.

Ο Χριστόδουλος Στεφανάδης μίλησε για τις κατηγορίες προς την Ελληνική Αστυνομία, λέγοντας πως δεν υπάρχει «ανοργανωσιά» αλλά υπάρχουν ελλείψεις.

«Το εάν υπάρχουν ελλείψεις αυτό το ελέγχει η κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση γίνεται έρευναα αλλά από αυτό το σημείο μέχρι που να φτάσουμε να ζητούμε παραίτηση της κυβέρνησης είναι υπερβολή. Η αντιπολίτευση νομίζω στα πλαίσια τα αντιπολιτευτικά υπερβάλλει. Σε κάθε περίπτωση η δήλωση του προέδρου μιας Ευρωπαϊκής χώρας, μέλους Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Κροατία, είναι απαράδεκτη δήλωση και θα πρέπει να στηλιτευτεί. Δεν μπορεί να μιλάει για βεντέτα».

«Πρέπει να υπάρξουν συνέπειες»

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος είπε με τη σειρά του πως πρέπει να δούμε ακριβώς τι έγινε για να καταλήξουμε σε σχετικά ασφαλή συμπεράσματα.

«Εδώ δεν πρόκειται για μία ανθρωποκτονία κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Εδώ πρόκειται για μία χώρα που είναι ανοχύρωτη. Εμφανίζεται ένα κομβόι φασιστών από το Ζάγκρεμπ, οι αρμόδιες υπηρεσίες της γειτονικής χώρας ενημερώνουν την Ελληνική Αστυνομία, δίνουν αριθμό πινακίδας κυκλοφορίας και συγκεκριμένα στοιχεία και τελικά αυτοί διασχίζουν όλη την χώρα, εμφανίζονται στην πρωτεύουσα με στειλιάρια και άλλα εργαλεία θανάτου, ουσιαστικά τρομοκρατούν και προκαλούν το θάνατο ενός άνδρα. Άρα πρόκειται για το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου τον οποίον φαινόταν πως παρακολουθούσε αμέτοχη η πολιτική και η φυσική ηγεσία της χώρας. Αυτό μας φέρνει προ των ευθυνών μας ως Πολιτεία. Δεν είναι δυνατόν φασιστικές συμμορίες των οποίων τα στοιχεία έχουμε και για τους οποίους ξέρουμε πολύ καλά και το δρομολόγιο και τις πινακίδες, να εμφανίζονται στο κέντρο της χώρας της πρωτεύουσας και να προκαλούν με αυτό τον τρόπο».

Ο κ. Ξανθόπουλος συνέχισε λέγοντας πως οι Αρχές δεν αξιολόγησαν σωστά το τι ακριβώς γίνεται μολονότι είχαν την πληροφορία δεν μπόρεσα να το αξιολογήσουν.

«Αυτό ένα πολύ σοβαρό γεγονός για το οποίο που σαφώς πρέπει να υπάρξουν συνέπειες. Δεν μπορεί ως μόνο επιχείρημα ο υπουργός να έχει ότι είναι μόνο 10 μέρες στο υπουργείο».

«Είναι θέμα προτεραιοτήτων της κυβέρνησης»

Ο Περικλής Κουρμούλης είπε πως είναι αδιαμφισβήτητες οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης καθώς οργανωμένοι ναζιστές, γνωστοί και στη χώρα τους, ξεκίνησαν 1.400 χιλιόμετρα μακριά για να έρθουν στη Νέα Φιλαδέλφεια και τελικά να δολοφονήσουν έναν άνθρωπο.

Σημειώνοντας ότι επιχειρείται να συγκαλυφθούν οι πολιτικές ευθύνες, τόνισε πως «δεν είναι θέμα ανοργανωσιάς όπως ειπώθηκε του κρατικού μηχανισμού καθώς σε πλειστηριασμό ενός σπιτιού από μία λαϊκή οικογένεια έρχεται να υπερασπιστεί τη φοροληστεία του λαού. Είναι θέμα προτεραιοτήτων της κυβέρνησης».

«Δείτε την παρέμβαση του προέδρου μιας χώρας, που στην πραγματικότητα ξελασπώνει όλη αυτή την εγκληματική οργάνωση, μιλώντας για βεντέτα. Η ανοχή στο φασισμό αλλά και το γεγονός πως όλα αυτά χαρακτηρίζονται φαινόμενα ομαδικής βίας ενώ δεν είναι καθώς είναι γνωστό ότι οι οπαδικοί στρατοί συνδέονται με πολύ ισχυρά οικονομικά και άλλα συμφέροντα επιχειρηματικά τα οποία στριφογυρίζουν γύρω από το ποδόσφαιρο. Όλο αυτό λοιπόν δείχνει τον προσανατολισμό ενός κράτους το οποίο είναι ικανότατο να προασπιστεί επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά δεν είναι καλό να προστατεύσει το λαό».

Ο Χριστόδουλος Στεφανάδης είπε πως είναι άδικο η Ελληνική Αστυνομία να παρουσιάζεται πως αδιαφορεί για την ασφάλεια.

«Πρέπει να δούμε ποια ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης πολιτικής ηγεσίας όσον αφορά τις περιοχές που ενδεχομένως ολιγώρησαν. Αλλά εν πάση περιπτώσει ας περιμένουμε λίγες μέρες να δούμε και επισημαίνω πως είναι 105 άτομα είναι προφυλακισμένοι. Ο πρόεδρος της Κροατίας θα πρέπει να είναι πιο συγκρατημένος».

«Η τακτική της κυβέρνησης είναι αυστηροποιεί τις ποινές»

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος μίλησε για την αυστηροποίηση των ποινών, λέγοντας πως δεν επιλύει τα κοινωνικά προβλήματα.

«Βεβαίως η τακτική της κυβέρνησης είναι αυστηροποιεί τις ποινές για να χαϊδεύει τα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας. Μιλάμε για μία φασιστικές ορδές υπό το πρόσχημα τον των φίλαθλων που πηγαίνουν σε μία ξένη χώρα και ουσιαστικά δολοφονούν άσχετους αθώους ανυποψίαστους ανθρώπους. Επομένως αυτό που εμείς πρέπει να κάνουμε ως χώρα είναι να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο ανάμεσα στον φασισμό. Αυτό είναι ένα πολύ βασικό που χρειάζεται να γίνει δουλειά στην κοινωνία».

Τέλος, ο κ. Κουρμούλης είπε πως το πρόβλημα παραμένει και καθώς παραμένει ο ομφάλιος λώρος ο οποίος συνδέει σήμερα τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα με τον αθλητισμό.  «Εκεί όπου δημιουργούνται οπαδικοί στρατοί που ταυτίζονται με τα συμφέροντα του ιδιοκτήτη μιας ΠΑΕ και μέσα σε αυτό το πλαίσιο βρίσκει χώρο και το φασιστικό δηλητήριο […] Άρα το μεγάλο καρκίνωμα στον αθλητισμό είναι οι επιχειρήσεις καθώς γύρω από το ποδόσφαιρο παίζονται δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό ακριβώς ήθελα να πω ότι και η δραστηριότητα αυτή είναι ενάντια στα αισθήματα στην αγάπη της πλειοψηφίας των φιλάθλων γι’ αυτό το άθλημα. Γι’ αυτό και εμείς έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την οπαδική βία».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024