Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μύκονος: Τι εξετάζουν οι «Αδιάφθοροι» για τους... νυχτοφύλακες αστυνομικούς - Σε ποιες βίλες είχαν «υπηρεσία»

Μύκονος: Τι εξετάζουν οι «Αδιάφθοροι» για τους… νυχτοφύλακες αστυνομικούς – Σε ποιες βίλες είχαν «υπηρεσία»

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν πίσω από του έξι εμπλεκόμενους αστυνομικούς κρύβεται κύκλωμα

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η εμπλοκή αστυνομικών σε έκνομες δραστηριότητες στη Μύκονο που αναλάμβαναν υπηρεσίες σεκιούριτι σε πολυτελείς βίλες εκατομμυριούχων κατά παράβαση των καθηκόντων τους.

Η έρευνα των στελεχών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας που αποκάλυψε την δράση έξι αστυνομικών, συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί το βάθος της υπόθεσης και αν υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα με την εμπλοκή και άλλων ένστολων που αναλάμβαναν υπηρεσίες… νυχτοφύλακα σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι.

Εταιρεία σεκιούριτι

Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα είναι ότι κατά την έρευνα των «Αδιάφθορων» διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον ένας αρχιφύλακας που εμπλέκεται στην υπόθεση έλαβε σήμα από ιδιωτική εταιρεία συστημάτων ασφαλείας να μεταβεί σε βίλα λόγω ενεργοποίησης του συναγερμού. Το στοιχείο αυτό δείχνει ότι οι αστυνομικοί δεν ενεργούσαν αυτόνομα.

Από όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα και σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία από τους τρεις αστυνομικούς που συνελήφθησαν οι δύο δόκιμοι, 20 και 24 ετών λάμβαναν οδηγίες για τις βάρδιες και πληρώνονταν (10 με 12 ευρώ την ώρα) από τον τρίτο, έναν 32χρονο Υπαρχιφύλακα ο οποίος έκανε τις συνεννοήσεις με έναν 34χρονο Αρχιφύλακα οποίος περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Οι βίλες εκατομμυριούχων

Οι δύο δόκιμοι και ο Υπαρχιφύλακας συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω τα ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή (13/8) στον Πλατύ Γιαλό να εκτελούν υπηρεσία φύλαξης σε εναλλασσόμενες βάρδιες σε βίλα Γερμανού εκατομμυριούχου που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Μύκονο (συνιδιοκτήτης γνωστού εστιατορίου).

Οι Αδιάφθοροι διαπίστωσαν ακόμα πως ένας 38χρονος Αρχιφύλακας εκτελούσε και χρέη σεκιούριτι σε άλλη βίλα, ενός Έλληνα φαρμακοβιομήχανου.

Συνολικά στη δικογραφία περιλαμβάνονται έξι αστυνομικοί. Οι τρεις συλληφθέντες (δύο δόκιμοι και ένας Υπαρχιφύλακας) που είχαν αποσπαστεί στη Μύκονο λόγω της θερινής περιόδου και τρεις Αρχιφύλακες 34, 38 και 39 ετών που προέκυψαν στοιχεία εις βάρος τους.

Τους παρακολουθούσαν τρεις μήνες

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά για τη διακρίβωση της παράνομης δραστηριότητάς τους, προηγήθηκε αρμόδια έρευνα με παρακολουθήσεις μεταξύ άλλων των κινητών τους τηλεφώνων στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν στοιχεία καθώς και το αποδεικτικό υλικό που ανέκυψε στο πλαίσιο της προανάκρισης και της φυσικής επιτήρησης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «προέκυψε ότι οι έξι αστυνομικοί τους τελευταίους τρεις μήνες, παρείχαν υπηρεσίες φύλαξης σε ιδιωτικές οικίες στο νησί, έχοντας συγκεκριμένους ρόλους και καθορισμένες βάρδιες, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις συνέπιπταν με το ωράριο εργασίας τους, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο παράνομο οικονομικό όφελος.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 1.700 ευρώ και 50 δισκία συγκεκριμένης δραστικής ουσίας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά στα -κατά περίπτωση – αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και γραφείων ιδιωτικών ερευνών και της νομοθεσίας για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό»

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024