Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ομόλογα ΗΠΑ: Οριακή άνοδος των αποδόσεων

Ομόλογα ΗΠΑ: Οριακή άνοδος των αποδόσεων

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου παραμένει πάνω από το 4%

Οριακή άνοδο καταγράφουν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό ενώ αναμένουν την ανακοίνωση οικονομικών στοιχείων και των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

H απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αυξήθηκε κατά 1,5 μονάδα βάσης στο 4,183%. Η απόδοση του 2ετούς διαπραγματευόταν με άνοδο άνω των 5 μονάδων βάσης στο 4,946%.

Οι επενδυτές στάθμισαν τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για τη νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, καθώς αναμένουν περαιτέρω οικονομικά στοιχεία.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού για τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στο 0,3% σε μηνιαία βάση, ελαφρώς υψηλότερα από το 0,2% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που είχαν προηγουμένως ερωτηθεί από το Dow Jones. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από τον Ιανουάριο.

Η μέτρηση ήταν σε αντίθεση με άλλους πρόσφατους δείκτες πληθωρισμού, συμπεριλαμβανομένου του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Ιουλίου, ο οποίος υποδήλωνε ότι οι πιέσεις από την άνοδο των τιμών μπορεί να χαλαρώσουν. Ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τις προσδοκίες, και κατά 3,2% σε σχέση με πριν από ένα χρόνο, που ήταν ελαφρώς κάτω από την πρόβλεψη για 3,3%.

Οι επενδυτές μελετούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό για ενδείξεις σχετικά με το αν η Fed θα ανακοινώσει περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων ή θα παύσει, ή ακόμη και θα τερματίσει, την εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της. Η κεντρική τράπεζα άρχισε να αυξάνει τα επιτόκια στις αρχές του 2022 σε μια προσπάθεια να τιθασεύσει τις πληθωριστικές πιέσεις

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024