Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεταναστευτικό: Ο Πολωνός πρωθυπουργός καλεί σε δημοψήφισμα με χυδαία ρατσιστικό βίντεο

Μεταναστευτικό: Ο Πολωνός πρωθυπουργός καλεί σε δημοψήφισμα με χυδαία ρατσιστικό βίντεο

Η ερώτηση που θέτει ο Πολωνός πρωθυπουργός είναι αν θέλουν στη χώρα «χιλιάδες παράνομους μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική».

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί στη χώρα δημοψήφισμα για τις μεταναστευτικές μεταρρυθμίσεις της ΕΕ, στο οποίο οι ψηφοφόροι θα ερωτηθούν εάν είναι πρόθυμοι να δεχτούν «χιλιάδες παράνομους μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική».

Ο Mateusz Morawiecki ανακοίνωσε σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο την Κυριακή ότι το δημοψήφισμα θα συμπέσει με τις βουλευτικές εκλογές στις 15 Οκτωβρίου. Η μετανάστευση και η ασφάλεια θα είναι κεντρικά θέματα των εκλογών, καθώς το κυβερνών κόμμα του Morawiecki, Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS), επιδιώκει να διατηρήσει την εξουσία.

Η κυβέρνηση του Morawiecki έχει εδώ και καιρό εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τα σχέδια της ΕΕ για ομοιόμορφη κατανομή των μεταναστών μεταξύ των μελών της, μοιράζοντας την ευθύνη για άτομα που εισέρχονται στο μπλοκ χωρίς άδεια. Μια συμφωνία επικυρώθηκε επίσημα από τους υπουργούς Εσωτερικών της ΕΕ τον Ιούνιο, παρά τις αντιρρήσεις ορισμένων μελών, μεταξύ των οποίων, η Ουγγαρία και η Πολωνία.

Ο Morawiecki είπε ότι το δημοψήφισμα θα έθετε το συγκεκριμένο ερώτημα: «Υποστηρίζετε την αποδοχή χιλιάδων παράνομων μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική στο πλαίσιο του μηχανισμού αναγκαστικής μετεγκατάστασης που επιβάλλει η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία;».

Το ζοφερό βίντεο

Το βίντεο είναι πραγματικά ανατριχιαστικό καθώς περιλαμβάνει σκηνές βίας στους δρόμους, κτίρια και οχήματα να φλέγονται, κάνοντας μια νύξη με τις πρόσφατες ταραχές στη Γαλλία.

Μάλιστα σε μια σκηνή, ένας μαύρος άνδρας φαίνεται να γλείφει ένα μεγάλο μαχαίρι. Οι φωτογραφίες συνοδεύονται από τη φωνή του ηγέτη του PiS, Jarosław Kaczyński, ο οποίος ρωτά: «Θέλετε να συμβεί αυτό και στην Πολωνία; Θέλετε να σταματήσετε να έχετε τον έλεγχο της χώρας σας;»

Το PiS έχει επιστήσει την προσοχή στον αυξανόμενο αριθμό μεταναστών από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή που εισέρχονται στην Πολωνία μέσω της Λευκορωσίας, η οποία δεν είναι μέλος της ΕΕ και με την οποία η Πολωνία μοιράζεται σύνορα μήκους 400 χιλιομέτρων. Μέχρι στιγμής φέτος, έχουν γίνει περίπου 19.000 απόπειρες διέλευσης.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024