Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη: Ελεύθερος ο 70χρονος που τον «έπιασε» η κάμερα να βάζει φωτιά - Την Δευτέρα στο αυτόφωρο

Κρήτη: Ελεύθερος ο 70χρονος που τον «έπιασε» η κάμερα να βάζει φωτιά – Την Δευτέρα στο αυτόφωρο

Ο ηλικιωμένος κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση κατά συρροή, ενώ του έχει επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο - Τι είπε ο δικηγόρος του

Ελεύθερος αφέθηκε μέχρι την Δευτέρα, 14 Αυγούστου, ο 70χρονος που κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση κατά συρροή στον δήμο Γόρτυνας στην Κρήτη και ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή. Σύμφωνα με τον συνήγορό του η υπόθεση του 70χρονου θα εκδικαστεί την Δευτέρα.

Όπως γράφει το neakriti.gr, ο συνήγορος του 70χρονου, Νικόλαος Στιβακτάκης, αναφέρει: «Σήμερα Σάββατο (12/8) οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα ο 70χρονος κατηγορούμενος με το δικηγόρο του Νικόλαο Στιβακτάκη, ποινικολόγο, με την κατηγορία για εμπρησμό από πρόθεση κατά συρροή στο δήμο Γόρτυνας, ο οποίος συνελήφθη χθες (11/8/2023).

»Παρά τις επιστάμενες έρευνες δεν βρέθηκαν ίχνη εμπρηστικού μηχανισμού και η αιτία της πυρκαγιάς προέκυψε από χρήση γυμνής φλόγας. Ο κατηγορούμενος είχε πλησίον της εστίας της φωτιάς και δική του ιδιοκτησία. Σχηματίστηκε δικογραφία για δύο συμβάντα πυρκαγιάς, 6/8/2023 και 11/8/2023. Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος έως τη Δευτέρα 14/8/2023, όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση».

Το αποκαλυπτικό βίντεο

Αποκαλυπτικό βίντεο, πάντως, δείχνει τον ηλικιωμένο να περνά από το σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά με το τρακτέρ του και να πετάει κάτι στα χόρτα.

Λίγο αργότερα, μάλιστα, εκδηλώνεται η πυρκαγιά.

Κατηγορείται για εμπρησμό και στις 6/8 στην ίδια περιοχή

Από τη φωτιά στην περιοχή Φαραγγιανά κάηκε μικρή γεωργική έκταση. Στο σημείο επιχείρησαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με 4 υπαλλήλους, οι οποίοι έθεσαν άμεσα τη φωτιά υπό έλεγχο προτού επεκταθεί.

Ο ηλικιωμένος άνδρας κατηγορείται και για φωτιά που ξέσπασε στις 6 Αυγούστου στην ίδια περιοχή.

Η σύλληψη του 70χρονου έγινε από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, του Πυροσβεστικού Κλιμάκιου Πύργου, του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου.

Οδηγήθηκε το Σάββατο στον εισαγγελέα Ηρακλείου και σχηματίστηκε η σχετική δικογραφία, ενώ του έχει επιβληθεί και ανάλογο διοικητικό πρόστιμο.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024