Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιακούλη: Η Ελλάδα δεν είναι «ξέφραγο αμπέλι» να αλωνίζουν τάγματα εφόδου

Λιακούλη: Η Ελλάδα δεν είναι «ξέφραγο αμπέλι» να αλωνίζουν τάγματα εφόδου

«Η ορολογία της πολιτικής ευθύνης δεν μπορεί να αλλάζει ανά περίπτωση και να 'ερμηνεύεται' κατά το γαλάζιο συμφέρον», τόνισε η Ευαγγελία Λιακούλη για την υπόθεση της Νέας Φιλαδέλφειας και τις κυβερνητικές ευθύνες

Στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, που οδήγησαν στην άγρια δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη, αλλά και στις πολιτικές ευθύνες πίσω από τους χειρισμούς της αστυνομίας τη μοιραία νύχτα, για το γεγονός ότι έφτασαν ανενόχλητοι οι φασίστες Κροάτες χούλιγκανς μέχρι το γήπεδο της περιοχής, αναφέρθηκε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη.

Εισαγωγικά, η κυρία Λιακούλη σημείωσε πως «θρηνούμε όλοι μαζί με την συντετριμμένη οικογένεια του νέου παιδιού που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή. Η τραγικότητα του γεγονότος, μιλώντας και ως γονείς, υπερβαίνει τα πάντα, και την οπτική της δημοσιογραφικής είδησης και της πολιτικής αντιπαράθεσης».

Τόνισε, ωστόσο, πως «είμαστε, όμως, υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να συζητήσουμε σοβαρά για τα εύλογα ερωτήματα που ανακύπτουν, όπως ‘σε πόσες δολοφονίες, αλήθεια, παραιτείται ένας υπουργός;’, για το εάν η ευθιξία είναι ‘λάστιχο’, για το τι σημαίνει πρακτικά πολιτική ευθύνη».

«Δεν αρκεί η απομάκρυνση στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.»

«Όταν ένα κομβόι φασιστών, υπό τον μανδύα των δήθεν ‘οπαδών’, διανύει εκατοντάδες χιλιόμετρα εντός της επικράτειας, έχοντας ‘συμμάχους’ εντός της χώρας μας, όταν τα ρεπορτάζ φέρνουν στο φως λεπτομέρειες για την εκ των προτέρων ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, τότε δεν πείθει και δεν αρκεί μόνο η απομάκρυνση ορισμένων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, όσα κι αν τελικά είναι αυτά, εφόσον δεν συνοδεύεται από επαρκείς εξηγήσεις», προσέθεσε.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1, «ποιες είναι άραγε οι εξηγήσεις, για ποιο λόγο – ενώ γνώριζαν – δεν σταμάτησε κανένας αυτό το τάγμα εφόδου, τι σημαίνει ‘διακριτική παρακολούθηση’ επί του πεδίου;».

«Η πολιτική ευθύνη δεν μπορεί να ερμηνεύεται κατά το γαλάζιο συμφέρον»

Η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημείωσε, μάλιστα, ότι «ο προβληματισμός συσσωρεύεται από όλα τα γεγονότα του τελευταίου διαστήματος».

Και τόνισε χαρακτηριστικά: «’Αποκεφαλίζουν’ τον κ. Πατούλη εν μία νυκτί για μια ζεϊμπεκιά, τον κ. Μηταράκη διότι έκανε διακοπές εν μέσω πυρκαγιών, αλλά παράλληλα η 111 Πτέρυγα Μάχης παραδίδεται στις φλόγες χωρίς ανάληψη πολιτικών ευθυνών, ενώ εν συνεχεία διαδραματίζεται το φιάσκο που οδήγησε στην τραγωδία της Νέας Φιλαδέλφειας. Η χώρα δεν είναι ‘ξέφραγο αμπέλι’. Η ορολογία της πολιτικής ευθύνης δεν μπορεί να αλλάζει ανά περίπτωση και να ‘ερμηνεύεται’ κατά το γαλάζιο συμφέρον».

Επιπροσθέτως, ξεκαθάρισε πως «είναι κάτι διαφορετικό η διοικητική διαδικασία απόδοσης ευθυνών σε επιχειρησιακό επίπεδο και κάτι διαφορετικό η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης. Γνώριζε ο αρμόδιος υπουργός; Είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων η κυβέρνηση; Εάν ναι, τι έπραξαν;», σημείωσε.

«Τέτοιες ώρες, χρειάζεται από όλους μας ιδιαίτερη προσοχή, καθώς σε καμία περίπτωση στόχο δεν αποτελεί απλώς ένα αντιπολιτευτικό πλήγμα στην κυβέρνηση», υπογράμμισε η Ευαγγελία Λιακούλη, προσθέτοντας πως «όταν γύρω μας κυκλοφορούν υπονοούμενα ενδεχόμενης συγκάλυψης ή/και σκοπιμότητας, αυτό αποτελεί ‘βόμβα’ στην αξιοπιστία και στην εμπιστοσύνη του πολίτη προς εκείνον που είναι αρμόδιος να τον προστατεύει. Εάν, ως πολιτικό σύστημα, επιτρέψουμε τη διάρρηξη αυτού του δεσμού, τότε θα έχουμε χάσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του κοινωνικού συνόλου».

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024