Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: Αντικειμενική πολιτική ευθύνη Οικονόμου για την ανεμπόδιστη επιδρομή ακροδεξιών χούλιγκαν

ΠΑΣΟΚ: Αντικειμενική πολιτική ευθύνη Οικονόμου για την ανεμπόδιστη επιδρομή ακροδεξιών χούλιγκαν

Το «επιτελικό» κράτος αποδείχτηκε σαθρό και αναποτελεσματικό σε μια σειρά από κρίσιμα γεγονότα όπου ζητούμενο ήταν η ασφάλεια, σημειώνει το ΠΑΣΟΚ

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει εκ νέου το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τα τραγικά γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχαν ως αποτέλεσμα την άγρια δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη από ακροδεξιούς Κροάτες χούλιγκανς.

«Το νέο ‘αφήγημα’ της κυβέρνησης ότι οι υπουργοί δεν εμπλέκονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και συνεπώς η πολιτική ηγεσία είχε μαύρα μεσάνυχτα για την κάθοδο εκατοντάδων χούλιγκαν στη χώρα μας, την εκθέτει ακόμη περισσότερο και υπογραμμίζει την αντικειμενική πολιτική ευθύνη του κ. Οικονόμου, που όχι μόνο αποφεύγει να αναλάβει, αλλά κυρίως δεν του επιμερίζει ο πρωθυπουργός», υπογραμμίζει η Χαριλάου Τρικούπη.

Και σημειώνει ότι «το ‘επιτελικό’ κράτος αποδείχτηκε σαθρό και αναποτελεσματικό σε μια σειρά από κρίσιμα γεγονότα όπου ζητούμενο ήταν η ασφάλεια».

Αναφέρει μάλιστα ως παραδείγματα μία σειρά αρνητικών περιστατικών που βιώσαν οι πολίτες το τελευταίο διάστημα, επισημαίνοντας πως η αποτυχία του αποκαλούμενου «επιτελικού κράτους» φάνηκε «με τις εκρήξεις πυρομαχικών δίπλα σε κατοικημένη περιοχή στη Νέα Αγχίαλο, τα ανεπαρκή πρωτόκολλα δασοπροστασίας και πρόληψης πυρκαγιών, τη λειτουργία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, που καθ’ ομολογία του υπουργού του, τρία χρόνια μετά δεν έχει ακόμη ευδιάκριτο οργανόγραμμα, και την ανεμπόδιστη επιδρομή ακροδεξιών χούλιγκαν με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου».

Γλαβίνας: Ομολογία αποτυχίας

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Θανάσης Γλαβίνας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, τόνισε πως αποτελεί «ομολογία αποτυχίας η παραδοχή ότι η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν γνώριζε την κάθοδο 200 ακροδεξιών χούλιγκαν» στην Ελλάδα.

Σχολιάζοντας το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι ο αρμόδιος υπουργός δεν καταστρώνει επιχειρησιακά σχέδια, ο κ. Γλαβίνας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «προφανώς ούτε ο υπουργός Υγείας εξετάζει τους ασθενείς, ούτε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σβήνει τις φωτιές. Αλλά υπάρχει μια αντικειμενική πολιτική ευθύνη, η οποία τι λέει; Ότι εγώ που είμαι ο αρμόδιος υπουργός – ακόμα και μια ημέρα να κατέχω το χαρτοφυλάκιο – οφείλω να ενημερωθώ, να εξετάσω αν υπάρχει επιχειρησιακή ετοιμότητα».

Και προσέθεσε ότι ο Γιάννης Οικονόμου «έκανε μια πολύ σοβαρή παραδοχή, ότι δεν ήξερε και δεν ενημερώθηκε», για να αναρωτηθεί «πώς είναι δυνατόν ο αρμόδιος υπουργός να κάνει μια τέτοια ομολογία αποτυχίας, λέγοντας ότι δεν ενημερώθηκε; Ποιος είναι ο ρόλος του; Έχει την ικανότητα διοίκησης της Ελληνικής Αστυνομίας, της οποίας προΐσταται πολιτικά; Έχει ή δεν έχει;».

Μιλώντας σε εκπομπή του OPEN, ο Θανάσης Γλαβίνας τόνισε πως «εάν ισχύει ότι δεν γνώριζε, είναι πολύ σοβαρό το ατόπημα. Δεν φεύγει η ευθύνη από αυτόν, ίσα-ίσα μεγαλώνει αν δεν γνώριζε για ένα τόσο σοβαρό πολιτικό θέμα, ότι 200 ακροδεξιοί χούλιγκαν διασχίζουν όλη τη χώρα», προσθέτοντας πως η κυβέρνηση, τον τελευταίο ενάμιση μήνα, «έχει δυστυχώς καταφέρει να επιφέρει ένα σοβαρό έλλειμμα ασφάλειας στη χώρα σε διάφορα επίπεδα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ απέκρουσε τους ισχυρισμούς περί απαξίωσης της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση, όπως σημείωσε «δεν προστάτευσαν με απόλυτο τρόπο – όπως ορίζει και το ελληνικό Σύνταγμα – την ανθρώπινη ζωή, μη κάνοντας όσα έπρεπε επιχειρησιακά για να σταματήσουν τα επεισόδια και προφανώς να μην έχουμε τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου σε μια πολυσύχναστη περιοχή της Αθήνας, εφόσον είχαν ενημερωθεί».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024