Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ανησυχία για τον πληθωρισμό του... κρέατος: Τι αποκαλύπτει η τιμή του μπέικον

Ανησυχία για τον πληθωρισμό του… κρέατος: Τι αποκαλύπτει η τιμή του μπέικον

Γιατί ανησυχούν οι καταναλωτές

Οι τιμές του μπέικον σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων οκτώ ετών τον περασμένο μήνα στις ΗΠΑ, αλλά η ανακούφιση για τους κρεατοφάγους είναι πιθανό να είναι προσωρινή.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι χοιροτρόφοι που χάνουν χρήματα μειώνουν τα κοπάδια.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η κορυφαία εταιρεία παραγωγής χοιρινού κρέατος Smithfield Foods Inc. αυτή την εβδομάδα δήλωσε ότι θα κλείσει 35 χοιροτροφεία και θα απολύσει 92 εργαζομένους στο Μιζούρι. Εν τω μεταξύ, η ανταγωνιστική Tyson Foods Inc. ανέφερε απώλεια 74 εκατομμυρίων δολαρίων στο τμήμα χοιρινού κρέατος το δεύτερο τρίμηνο.

Λατρεύουν το μπέικον

Το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι λατρεύουν το μπέικον περισσότερο από κάθε άλλο σημείο από το γουρουνάκι. Πολλά κομμάτια χοιρινού κρέατος εκτός από την κοιλιά αγωνίζονται να ανταγωνιστούν το κοτόπουλο και το βοδινό. Οι περικοπές στα κοπάδια αυξάνουν πλέον τους κινδύνους για υψηλότερα κόστη τους επόμενους μήνες. Ήδη, οι τιμές χονδρικής για τη χοιρινή κοιλιά, η οποία είναι κομμένη σε φέτες μπέικον, έχουν εκτοξευθεί στα υψηλότερα επίπεδα από το υψηλό ρεκόρ του περασμένου έτους.

Προς το παρόν, οι αγοραστές μπορούν να βρουν ευκαιρίες. Οι τιμές του μπέικον και των συναφών προϊόντων μειώθηκαν σχεδόν 11% τον Ιούλιο σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, τη μεγαλύτερη πτώση από το 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Στατιστικής Εργασίας που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη. Το γάλα μειώθηκε περισσότερο σε πέντε χρόνια, ενώ το κόστος των αυγών μειώθηκε περαιτέρω, μετριάζοντας τον χειρότερο πληθωρισμό τροφίμων εδώ και δεκαετίες.

Η εικόνα στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός χοίρειου καθώς και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας χοιρινού και προϊόντων χοιρινού κρέατος στον κόσμο. Και εδώ, ο κλάδος αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες εδώ και αρκετούς μήνες λόγω του συνδυασμού αρνητικών παραγόντων, όπως τους υγειονομικούς περιορισμούς στο πλαίσιο του κοροναϊού που επηρεάζουν την κατανάλωση εκτός σπιτιού, η επιβράδυνση των εξαγωγών προς την Κίνα, ο πόλεμος, η περαιτέρω εξάπλωση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων σε περισσότερες χώρες της ΕΕ και αυξήσεις στο κόστος των εισροών.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024