Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ημιαγωγοί: Η έλλειψη τσιπ στην αυτοκινητοβιομηχανία «θα διαρκέσει χρόνια»

Ημιαγωγοί: Η έλλειψη τσιπ στην αυτοκινητοβιομηχανία «θα διαρκέσει χρόνια»

Τι δηλώνει διευθυντικό στέλεχος της Audi.

Οι ελλείψεις ημιαγωγών που έχουν δημιουργήσει σοβαρή δυσλειτουργία στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα χρειαστούν χρόνια για να επιλυθούν, παρά τα σχέδια των κατασκευαστών τσιπ να κατασκευάσουν εργοστάσια παραγωγής στη χώρα. Αυτό δήλωσε διευθυντικό στέλεχος της γερμανικής Audi.

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες και οι παραγωγοί ηλεκτρονικών ειδών είναι από τους κλάδους που έχουν πληγεί σοβαρότερα από τις καθυστερήσεις παραγωγής, που προκαλούνται από την παγκόσμια έλλειψη μικροτσίπ.

Σε μια προσπάθεια να μειωθεί η εξάρτηση από τους ελάχιστους προμηθευτές τσιπ, που εδρεύουν σε Ασία και Ηνωμένες Πολιτείες, τα ανώτερα στελέχη αυτών των κλάδων επιχειρούν να επανεξετάσουν τις γραμμές εφοδιασμού των οργανισμών τους.

Σημειώνεται ότι το Βερολίνο έχει φλερτάρει έντονα με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ημιαγωγών για τη δημιουργία εργοστασίων παραγωγής επί γερμανικού εδάφους. Ήδη εταιρείες κολοσσοί όπως η αμερικανική Intel και η ταϊβανέζικη TSMC έχουν ανακοινώσει σχέδια για την κατασκευή εργοστασίων στη Γερμανία.

Παρόλα αυτά «χρειάζονται χρόνια (για να καρποφορήσουν αυτές οι ενέργειες), πρόκειται για δισεκατομμύρια δολάρια που επενδύονται» αναφέρει η Ρενάτε Βαχενάουερ, επικεφαλής προμηθειών της Audi που ανήκει στη Volkswagen, σύμφωνα με την εφημερίδα Augsburger Allgemeine.

Μια πιθανή λύση

Η Βαχενάουερ δήλωσε επίσης ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα μπορούσαν να διευκολύνουν την συμφόρηση στο σύστημα εφοδιασμού μειώνοντας τις ποικιλίες των τσιπ που χρησιμοποιούνται από τους 8.000 διαφορετικούς τύπους που υπάρχουν σήμερα στα οχήματα.

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πολλούς μοχλούς για να σταθεροποιήσουμε την προσφορά ημιαγωγών και επίσης να εφοδιαστούμε σε κάποιο βαθμό από ενδιάμεσους προμηθευτές», πρόσθεσε.

Πηγή: OT.gr

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024