Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Φιλαδέλφεια: Γιατί η εξιχνίαση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή είναι πολύπλοκη

Νέα Φιλαδέλφεια: Γιατί η εξιχνίαση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή είναι πολύπλοκη

Συνεχίζεται η πολύπλευρη έρευνα των Αρχών για τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν ήδη 12 από τους συλληφθέντες για τα αιματηρά επεισόδια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας. Κατά τις απολογίες τους, όλοι οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τα επεισόδια ούτε με τη δολοφονία.

Οι έρευνες των Αρχών για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη είναι σε εξέλιξη και πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι είναι πολύπλοκη υπόθεση ο εντοπισμός του δράστη ή των δραστών.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «το ΒΗΜΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος, τα βίντεο και οι φωτογραφίες από τα επεισόδια είναι σκοτεινά και δε διακρίνονται πρόσωπα ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει και καμία διάθεση από τους συλληφθέντες να αποκαλύψουν όσα γνωρίζουν.

Αναφορικά με το DNA, το οποίο ενδεχομένως να ταυτοποιήσει τον δράστη, από τα εγκληματολογικά εργαστήρια τονίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο να συλλεγεί από τα νύχια του θύματος, με την αστυνομία να ζητά μάλιστα αν υπάρχουν άλλα ρούχα του 29χρονου ή αξεσουάρ που φορούσε, στα οποία ίσως να υπάρχει μεγαλύτερη ποσότητα ξένου γενετικού υλικού.

Ταυτόχρονα, δεν έχει βρεθεί ο σουγιάς με το οποίο χτυπήθηκε ο Μιχάλης. Από τις Αρχές, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, γίνεται προσπάθεια απομόνωσης ενόχων, ωστόσο υπογραμμίζεται ότι θα είναι μια μακρόσυρτη διαδικασία.

«Ερχόμαστε για διακοπές» είπαν οι Κροάτες χούλιγκαν που πέρασαν από την Κακκαβιά

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται η εγκληματική αδράνεια της ΕΛ.ΑΣ, που το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, μην εκτιμώντας ορθά τη σημασία της έλευσης Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια για το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Ντιμναμο Ζάγκρεμπ, αν και ενημερωμένη από όλους τους αρμοδίους, επέδειξε μηδενικά αντανακλαστικά, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη.

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος μιλώντας στο Mega, ήδη από την Κακκαβιά από όπου πέρασε το κομβόι με προορισμό την Ελλάδα, οι Κροάτες χούλιγκαν προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν τις Αρχές για τον λόγο της επίσκεψής τους, λέγοντας στους αστυνομικούς που τους έλεγξαν ότι έρχονται για διακοπές και ζητώντας τους μάλιστα να μην σταματήσουν τα ΙΧ τα οποία θα κατευθύνονταν σε Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο και Πελοπόννησο.

Σημειώνεται ότι στην Κακκαβιά, από όπου πέρασε το κομβόι, στη διάρκεια 4 ωρών που έγινε ο έλεγχος, εντοπίστηκαν 15 κροατικά ΙΧ εκ των οποίων 4 βαν. Ωστόσο, σε βίντεο που τράβηξαν οδηγοί, από το κομβόι των Κροατών στο Κιάτο, διακρίνονται 22 αυτοκίνητα με 5 βαν, με το ρώτημα που απασχολεί τις Αρχές να είναι πού βρίσκονταν τα 7 επιπλέον αυτοκίνητα και γιατί δεν είχαν εντοπιστεί νωρίτερα.

Μεγάλο ερωτηματικό υπάρχει και σχετικά με την πορεία των αυτοκινήτων στην Αττική Οδό, που φαίνεται να διασπάστηκαν οι Κροάτες, καθώς η ΕΛ.ΑΣ υποτίμησε τον κίνδυνο, εκτιμώντας ότι θα πήγαιναν σε ξενοδοχείο να καταλύσουν.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024