Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αυτοκίνητο: Τι συμβαίνει όταν ένα λάστιχο σκάσει εν κινήσει

Αυτοκίνητο: Τι συμβαίνει όταν ένα λάστιχο σκάσει εν κινήσει

Η εξέλιξη των ελαστικών και οι σύγχρονες τεχνολογίες έχουν ελαχιστοποιήσει το κίνδυνο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί.

Ένα σοκαριστικό βίντεο παρουσιάζει τι συμβαίνει, όταν ένα λάστιχο αυτοκινήτου σκάσει εν κινήσει κι ενώ το όχημα έχει αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.

Το βίντεο καταγράφεται από μία κάμερα οργάνων ενός Tesla και συγκεκριμένα το περιστατικό αφορά ένα παλιό Triumph TR7 cabrio.

Η εξέλιξη των ελαστικών και οι σύγχρονες τεχνολογίες έχουν ελαχιστοποιήσει το κίνδυνο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο YouTube και παρουσιάζει τη στιγμή που ένα από τα πίσω ελαστικά του Tesla σκάει τη στιγμή που το αυτοκίνητο κινείται με μεγάλη ταχύτητα στο Οχάιο. Το βίντεο είναι μία ανατριχιαστική απόδειξη του τι συμβαίνει, καθώς όλα παρουσιάζονται με πλήρη καθαρότητα.

Από την «έκρηξη» ο οδηγός του  TR7 cabrio χάνει τον έλεγχο του οχήματος. Αυτό αρχικά στρίβει αριστερά και στη συνέχεια αρχίζει να περιστρέφεται δεξιά. Το αυτοκίνητο προτού βγει εκτός του οδικού δικτύου και κατ’ επέκταση εκτός του κάδρου της κάμερας, κάνει μία πλήρη περιστροφή 360 μοιρών για να καταλήξει σε κάποιο χαντάκι.

Το ευτυχές της υπόθεσης είναι ότι η κίνηση του δρόμου δεν είναι πυκνή και τα διερχόμενα αυτοκίνητα, όπως και αυτά που ακολουθούν, έχουν τις αποστάσεις ασφαλείας, με αποτέλεσμα να αποφευχθεί κάποιο δυστύχημα.

Ο οδηγός του Tesla από μαρτυρίες φαίνεται να μην τραυματίστηκε σοβαρά.

Δείτε το βίντεο:

Τι επισημαίνουν οι ειδικοί

Τα σύγχρονα ελαστικά είναι σαφώς πιο ανθεκτικά από τους προκατόχους τους, επισημαίνουν οι ειδικοί. Ωστόσο, η επιλογή οικονομικότερων ελαστικών με μειωμένη αντίσταση κύλισης οδηγεί σε πιο αδύναμα ελαστικά επιρρεπή στις ζημιές.

Εκτός από αυτό, οι ειδικοί δίνουν μεγάλη έμφαση και στη πίεση των ελαστικών, που όπως τονίζουν είναι σημαντική για την ασφάλεια των ελαστικών. Οι οδηγοί συχνά αμελούν τον έλεγχο των ελαστικών τους ή την φροντίδα τους, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες για ένα αντίστοιχο συμβάν.

Sports in

Αιχμές από τον Λάκοβιτς μετά το Μπαρτσελόνα – Γκραν Κανάρια: «Χάσαμε για λόγους που δεν καταλαβαίνω»

Σπόντες από τον Γιάκα Λάκοβιτς, μετά από την ήττα της Γκραν Κανάρια από τη Μπαρτσελόνα στην παράταση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024