Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Μις Νέα Υόρκη σπάει τη σιωπή της: Κακοποιήθηκα στα 4 μου - Είμαι έτοιμη να ακουστώ

Η Μις Νέα Υόρκη σπάει τη σιωπή της: Κακοποιήθηκα στα 4 μου – Είμαι έτοιμη να ακουστώ

Η Rachelle di Stasio μοιράζεται την ιστορία της για να εμπνεύσει και άλλες γυναίκες και να τους δείξει, όπως λέει, ότι «ότι το παρελθόν τους δεν επηρεάζει το ποιες είναι σήμερα».

Η Rachelle di Stasio στέφθηκε πρόσφατα Μις Νέα Υόρκη και είναι έτοιμη να διεκδικήσει τον τίτλο της Μις ΗΠΑ 2023 τον επόμενο μήνα στη Νεβάδα.

Είναι 26 χρονών, υπήρξε μπαλαρίνα στο διάσημο American Ballet Theatre School και αναγκάστηκε να κάνει στροφή στην καριέρα της μετά από ένα διάστρεμμα στο πόδι της.  Αν και ήταν μια απόφαση δύσκολη, όπως λέει, η καριέρα της στο modelling την αντάμειψε καθώς ανήκει σε ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία των ΗΠΑ και κέρδισε ήδη έναν μεγάλο τίτλο.

«Τα καλλιστεία συνδυάζουν όλα όσα αγαπώ, να είμαι στη σκηνή, να χορεύω, να φωτογραφίζομαι, να μιλάω με κόσμο. Μπορώ να απολαμβάνω όλα τα πάθη μου ταυτόχρονα» λέει μιλώντας στη New York Post, η Rachelle.


Όμως,  μέχρι να «λάμψει» ως μοντέλο, η 26χρονη χρειάστηκε να επιβιώσει από το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη όταν ήταν μόλις 4 χρονών.

«Θέλω να ακουστώ» – Αποφασισμένη να βοηθήσει και άλλα θύματα

Η di Stasio κακοποιήθηκε σεξουαλικά στα 4 της και συνεργάζεται με μια Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που βοηθά θύματα βιασμού και κακοποίησης.

«Θέλω να ακουστώ, να μοιραστώ την ιστορία μου και να γίνω μέρος κάτι όμορφου. Μπόρεσα να χρησιμοποιήσω τη φωνή και τη δύναμή μου για να φτάσω εδώ που είμαι σήμερα. Θέλω να δείξω στις άλλες γυναίκες ότι το παρελθόν δεν επηρεάζει την αυτοεκτίμησή τους και αυτό που είναι σήμερα» συγκλονίζει το νεαρό μοντέλο.

«Το ότι μίλησα δημόσια για αυτό που μου συνέβη, με βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό να θεραπευτώ» λέει η Rachelle di Stasio.

 «Το στέμμα με βοήθησε να αγκαλιάσω αυτό που πραγματικά είμαι»

Αφότου κέρδισε τον τίτλο της Μις Νέα Υόρκη, η 26χρονη αγάπησε τον εαυτό της ακόμα περισσότερο, όπως λέει. «Αγαπώ τη Νέα Υόρκη περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο, είναι το σπίτι μου. Κάθε φορά που επιστρέφω από κάπου, συγκινούμαι» περιγράφει.

«Φέτος αγκάλιασα πραγματικά και περισσότερο από κάθε φορά αυτό που είμαι» λέει και αποδίδει τη δύναμή της στη μητέρα της που της έμαθε «πώς να ξεπερνάει τις προκλήσεις, να είναι δυνατή και επίμονη».

«Δεν πρέπει να αφήνεις όσες δυσκολίες αντιμετώπισες στο παρελθόν να σε καθορίζουν» λέει η di Stasio. «Πιστεύω ότι η ιστορία μου δίνει ελπίδα σε άλλους ανθρώπους – δεν αφορά πλέον μόνο εμένα. Έχει να κάνει με το να μοιράζεσαι και να είσαι ευάλωτος, ώστε οι άνθρωποι να μην αισθάνονται μόνοι» συγκινεί.

Μάλιστα, πιστεύει ότι η «αυθεντικότητά» της την έχει βοηθήσει να λάμψει στον δύσκολο τομέα στον οποίο δουλεύει και όπου ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. «Αυτό είναι που με κάνει να ξεχωρίζω ως διαγωνιζόμενη. Το πάθος μου να βοηθάω άλλους ανθρώπους» τονίζει.

Όσο για τον επόμενο τίτλο της Μις ΗΠΑ, δηλώνει ότι θα τα δώσει «όλα ή τίποτα». «Θα αφήσω τη φωτιά μου και το φως μου να λάμψουν!» λέει.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024