Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Daily Mail: Οι παραλίες από «χρυσάφι» της Ευρώπης - Έως και 685 ευρώ για μια θέση δίπλα στο κύμα

Daily Mail: Οι παραλίες από «χρυσάφι» της Ευρώπης – Έως και 685 ευρώ για μια θέση δίπλα στο κύμα

Μέρη όπου καλούμαστε να πληρώσουμε μια μικρή περιουσία για λίγο παραπάνω... μαύρισμα

Είναι γεγονός πως φέτος οι παραλίες είχαν την τιμητική τους και δυστυχώς δεν αναφερόμαστε μόνο στα γαλαζοπράσινα νερά και στις χρυσές αμμουδιές τους αλλά στο πόσο βαθιά καλούμαστε να βάλουμε το χέρι στην τσέπη προκειμένου να απολαύσουμε λίγες ώρες χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς σε αυτές.

Το δημοσίευμα της Daily Mail για τις παραλίες της Ευρώπης είναι αποκαλυπτικό και συνάμα για ορισμένους τρομακτικό καθώς σε προορισμούς όπως η Σαρδηνία και η Ίμπιζα θα χρειαστεί να πληρώσετε μέχρι και 685 ευρώ προκειμένου να απλώσετε την πετσέτα σας σε μία αναπαυτική ξαπλώστρα ή ένα πουφ.

Τα beach clubs σε γνωστές τοποθεσίες έχουν γίνει δημοφιλής επιλογή για διασημότητες, πλούσιους τουρίστες και wannabe influencers που χαίρονται να πληρώνουν όσο όσο για μια ημέρα «αποκλειστικότητας» σε μια ιδιωτική παραλία μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Αλλά ακόμη και οικογένειες που αναζητούν μια φθηνή απόδραση καταλήγουν να πληρώνουν το λιγότερο 40 ευρώ ανά άτομο, όσο κοστίζουν δηλαδή οι ξαπλώστρες στην παραλία Φορνίλο στο Ποζιτάνο της Ιταλίας.

Οι τουρίστες ουσιαστικά αναγκάζονται να δώσουν τα υπέρογκα ποσά που τους ζητούνται, επειδή η άμμος είναι τόσο ζεστή που είναι αδύνατον να ξαπλώσεις ακόμη και με μία πετσέτα από κάτω.

Ατέλειωτες ουρές

Κι όμως, τίποτα δεν φαίνεται να μπαίνει εμπόδιο στην χαλάρωση και την καλοπέραση ενός παραθεριστή. Τρανό παράδειγμα οι Βρετανοί τουρίστες στην Κόστα ντελ Σολ της Ισπανίας όπου μάχονται για μια ξαπλώστρα αυτό το καλοκαίρι, με κάποιους να κάνουν ουρές έως και δύο ώρες για να βρουν μια θέση δίπλα στην πισίνα.

Σκηνές με γονείς και παιδιά να τρέχουν για να αρπάξουν μία ξαπλώστρα έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο στα ισπανικά θέρετρα τις τελευταίες εβδομάδες, με τους τουρίστες να δίνουν «μάχη» μεταξύ τους για να κάτσουν πρώτοι στις ξαπλώστρες δίπλα στην πισίνα ακριβώς τη στιγμή που ανοίγει ο χώρος.

Αυτά τα σκηνικά αναμφίβολα κάνουν ολοένα και πιο πρόθυμους τους αδειούχους να απολαύσουν χρόνο σε ένα πιο ήσυχο θέρετρο όπου η ξαπλώστρα τους είναι εκεί και τους περιμένει.

πηγή: Daily Mail

Παραλίες από «χρυσάφι»

Και μεταξύ των πιο ακριβών παραλιακών κλαμπ που υπάρχουν όπως διαπίστωσε η έρευνα της Daily Mail ήταν το Arienzo Beach Club στο Ποζιτάνο.

Εδώ, πρέπει να πληρώσετε 685 ευρώ για μια «VIP εμπειρία» που περιλαμβάνει ξαπλώστρα, ομπρέλα, νερό, ορεκτικό, κυρίως πιάτο και μια σαμπάνια.

Positano

Θα μπορούσατε επίσης να πληρώσετε 500 ευρώ στο Nikki Beach στη Σαρδηνία για να εξασφαλίσετε ένα «κρεβάτι δίπλα στην παραλία» για δύο έως τρία άτομα, σε μία εμπειρία που περιλαμβάνει επίσης σαμπάνια.

Σαρδηνία

Άλλοι χώροι με αξιοσημείωτες τιμές περιλαμβάνουν την παραλία Σκορπιός, το hotspot των διασημοτήτων της Μυκόνου στην Ελλάδα με 160 ευρώ για μια καμπάνα και το La Reserve A La Plage στο Σεν Τροπέ της Γαλλίας, όπου μία ξαπλώστρα κοστίζει 80 ευρώ ανά ημέρα και μία διπλή ξαπλώστρα 200 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, το La Fontelina στο Κάπρι της Ιταλίας χρεώνει 70 ευρώ για ξαπλώστρα, ομπρέλα και πετσέτα.

Μάλιστα, αν θέλετε να κάνετε κράτηση στον συγκεκριμένο χώρο, σας επιβάλλεται να κάνετε κράτηση και για το εστιατόριο, όπου η φθηνότερη επιλογή είναι ένα ποτήρι νερό για 4 ευρώ και μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας και βασιλικό για 19 ευρώ – δηλαδή συνολικά 93 ευρώ, χωρίς φιλοδώρημα.

Επομένως, μια ελάχιστη δαπάνη τουλάχιστον 100 ευρώ είναι αρκετά πιθανή εδώ. Σημειώνεται πως εάν καταφέρετε να κάνετε κράτηση θα πρέπει να είστε πολύ τυχεροί καθώς εάν ψάξετε στον ιστότοπο της επιχείρησης θα ανακαλύψετε ότι όλος ο Αύγουστος είναι κλεισμένος.

Το Anima Beach Palma στη Μαγιόρκα της Ισπανίας χρεώνει επίσης 70 ευρώ για ξαπλώστρα, ομπρέλα και πετσέτα.

Και το Blue Marlin στην Ίμπιζα της Ισπανίας χρεώνει 30 ευρώ για μια ξαπλώστρα, αλλά υπάρχει επίσης μια ελάχιστη δαπάνη των 50 ευρώ εάν επιλέξετε κρεβάτι. Εν τω μεταξύ, μια καμπάνα στο συγκεκριμένο θέρετρο αξίζει 500 ευρώ, συν μια ελάχιστη δαπάνη «για την κράτηση».

Sports in

Η Ευρωλίγκα απαξιώνει το προϊόν της

Δεν νοείται ιδιαίτερα σήμερα, να υπάρχουν παραβάσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με το χρόνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024