Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάπας Φραγκίσκος: Η τεχνητή νοημοσύνη εγκυμονεί κινδύνους

Πάπας Φραγκίσκος: Η τεχνητή νοημοσύνη εγκυμονεί κινδύνους

Ο ποντίφικας δεν ξέρει να χρησιμοποιεί υπολογιστή, ανησυχεί όμως για τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Την ανάγκη να υπάρξει ένας παγκόσμιος προβληματισμός σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης, σημειώνοντας τις «αποδιοργανωτικές δυνατότητες και τις αμφιλεγόμενες επιπτώσεις της νέας τεχνολογίας», εξέφρασε την Τρίτη ο Πάπας Φραγκίσκος, όπως αναφέρι το Reuters.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος είναι 86 ετών – έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι δεν ξέρει πώς να χρησιμοποιήσει έναν υπολογιστή – εξέφρασε την ανησυχία του μέσω ενός μηνύματος για την επόμενη Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης της Καθολικής Εκκλησίας, που πέφτει την Πρωτοχρονιά. Το Βατικανό εξέδωσε το μήνυμα πολύ νωρίτερα, όπως συνηθίζεται.

Ο Πάπας «υπενθυμίζει την ανάγκη να επαγρυπνούμε και να εργαζόμαστε έτσι ώστε μια λογική βίας και διακρίσεων να μην ριζώνει στην παραγωγή και τη χρήση τέτοιων συσκευών, εις βάρος των πιο εύθραυστων και αποκλεισμένων».

Χρήση της τεχνητής νοημοσύνης με υπεύθυνο τρόπο

«Η επείγουσα ανάγκη να προσανατολιστεί η έννοια και η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης με υπεύθυνο τρόπο, έτσι ώστε να μπορεί να είναι στην υπηρεσία της ανθρωπότητας και την προστασία του κοινού μας σπιτιού, απαιτεί ο ηθικός προβληματισμός να επεκταθεί στη σφαίρα της εκπαίδευσης και του δικαίου», προσθέτει.

Το 2015, ο Πάπας Φραγκίσκος αναγνώρισε ότι είναι άσχετος με την τεχνολογία, αλλά έχει επίσης αποκαλέσει το Διαδίκτυο, τα κοινωνικά δίκτυα και τα μηνύματα κειμένου «δώρο του Θεού», υπό την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιούνται με σύνεση.

Το 2020, το Βατικανό ένωσε τις δυνάμεις του με τους τεχνολογικούς κολοσσούς Microsoft και IBM για να προωθήσει την ηθική ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και να ζητήσει τη ρύθμιση των παρεμβατικών τεχνολογιών, όπως η αναγνώριση προσώπου.

Πηγή: OT.gr

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024