Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σάμος: Διασώθηκαν 18 μετανάστες – Βίντεο από την επιχείρηση του λιμενικού

Σάμος: Διασώθηκαν 18 μετανάστες – Βίντεο από την επιχείρηση του λιμενικού

Άμεσα άρχισε η περισυλλογή των επιβαινόντων στη βάρκα.

Επιχείρηση για τη διάσωση 18 μεταναστών στήθηκε από το λιμενικό στη Σάμο, στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου Πράσσου, βορειοανατολικά του νησιού.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος του λιμενικού σώματος – ελληνική ακτοφυλακή (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου, βάρκα με 18 μετανάστες.

Άμεσα άρχισε η περισυλλογή των επιβαινόντων στη βάρκα (15 άντρες, 1 γυναίκα και 2 παιδιά), οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Μαλαγαρίου, όλοι καλά στην υγεία τους.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ η βάρκα καταστράφηκε.

Παρακολουθήστε καρέ – καρέ την επιχείρηση διάσωσης:

Επιχείρηση διάσωσης στη Φαλκονέρα

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε επιχείρηση διάσωσης 50 ατόμων, οι οποίοι έχουν αγκυροβολήσει το σκάφος τους στη νήσο Φαλκονέρα, στο Μυρτώο Πέλαγος στο Νότιο Αιγαίο.

Το Λιμενικό ενημερώθηκε για την ακινητοποίηση του πλοίου, ενώ στο σημείο σπεύδουν σκάφη του και άλλα παραπλέοντα σκάφη απο τη Μήλο.

Στο σημείο, έφτασε ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος για να συντονίσει τις ενέργειες διάσωσης των ναυαγών, κάποιοι εκ των οποίων κατάφεραν και κολύμπησαν μέχρι την ακτή.

Αύξηση κατά 10% των αφίξεων μεταναστών στην ΕΕ

Τους πρώτους έξι μήνες του 2023 οι αρχές κατέγραψαν 132.370 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την Frontex, ενώ σημειώνεται ότι οι περισσότερες αφορούσαν διαδρομές της Μεσογείου.

Η Κεντρική Μεσόγειος παραμένει η κύρια μεταναστευτική οδός προς την ΕΕ, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το ήμισυ όλων των διελεύσεων στα σύνορα της ΕΕ την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου. Ο αριθμός των ανιχνεύσεων αυξήθηκε σε σχεδόν κατά 65.600, τον υψηλότερο αριθμό σε αυτή τη διαδρομή για αυτήν την περίοδο από το 2017 και σχεδόν 140% περισσότερο από ό,τι πριν από ένα χρόνο.

Από την αρχή του έτους μέχρι το τέλος του Ιουνίου σημειώθηκε, συγκεκριμένα, αύξηση κατά 10% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2022.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024