Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έβρος: Μοτοπορεία διαμαρτυρίας για τα ατυχήματα από τους διακινητές μεταναστών στην Εγνατία

Έβρος: Μοτοπορεία διαμαρτυρίας για τα ατυχήματα από τους διακινητές μεταναστών στην Εγνατία

Με μαύρες σημαίες η μοτοπορεία στον Έβρο για τους διακινητές που κινούνται ανάποδα στην Εγνατία και προκαλούν τροχαία

Αγανάκτηση επικρατεί στον Έβρο, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται για τα συνεχόμενα τροχαία, μερικά από αυτά θανατηφόρα, τα οποία προκαλούν διακινητές παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, κυρίως στην Εγνατία Οδό, αλλά και σε επαρχιακούς δρόμους της ευρύτερης περιοχής.

Κάτοικοι διοργάνωσαν μηχανοκίνητη πορεία, η οποία ξεκίνησε λίγη ώρα μετά τις 10:30 το πρωί του Σαββάτου από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και τερμάτισε στις Φέρες, όπου και έγινε συμβολική κατάληψη του δρόμου για περίπου μία ώρα.

«Ζητάμε την αυτονόητη ασφάλεια στους δρόμους για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα», ανέφεραν οι διαδηλωτές, ενώ κάποιοι κρατούσαν μαύρες σημαίες.

Να σημειωθεί ότι, μέχρι στιγμής, έχουν χάσει τη ζωή τους δύο κάτοικοι της περιοχής, σε τροχαία δυστυχήματα που προκάλεσαν διακινητές.

Οι συγκεντρωμένοι ζητούν από την Αστυνομία να ληφθούν μέτρα, για να σταματήσουν οι κούρσες θανάτου των δουλεμπόρων.

Οι μεταναστευτικές ροές έχουν αυξηθεί και πάλι το τελευταίο διάστημα, τόσο στα χερσαία σύνορα όσο και στις θαλάσσιες «διαδρομές», με τους διακινητές να φτάνουν μέχρι την Εύβοια για να μεταφέρουν παράνομα μετανάστες στην Ελλάδα από τις ακτές της Τουρκίας.

Υπογραφές για καρφιά στους δρόμους μαζεύουν οι κάτοικοι

Μερίδα πολιτών έχει δημιουργήσει ομάδα στο Facebook, με σκοπό τη συγκέντρωση υπογραφών για την τοποθέτηση καρφιών στους κόμβους της Εγνατίας Οδού.

«Επειδή το κακό έχει παραγίνει, δεν πάει άλλο, ας μαζέψουμε υπογραφές για να τοποθετηθούν καρφιά στους κόμβους στην Εγνατία οδό στον Έβρο, με τον τρόπο αυτό τα αυτοκίνητα που πάνε να μπούνε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας θα σκάνε τα λάστιχά τους και δεν θα μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα, ήδη έχουν χάσει την ζωή τους 2 αθώοι συμπολίτες μας, ας μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Δεν είναι δυνατόν να ζούμε με αυτόν το φόβο και το άγχος», τονίζεται στο κείμενο του ψηφίσματος.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024