Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέα Φιλαδέλφεια: Ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ για την παρουσία χούλιγκαν στον ΗΣΑΠ - «Η αστυνομία ενημερώθηκε»

Νέα Φιλαδέλφεια: Ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ για την παρουσία χούλιγκαν στον ΗΣΑΠ – «Η αστυνομία ενημερώθηκε»

«Η πληροφορία διαβιβάστηκε άμεσα στον συντονιστή του σχεδίου "Αριάδνη" της ΕΛ.ΑΣ. Τα άτομα αποβιβάστηκαν στον σταθμό "Περισσός"», αναφέρει η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ.

Ανακοίνωση σχετικά με τη μετακίνηση ομάδας χούλιγκαν με συρμό του ΗΣΑΠ εξέδωσε η ΣΤΑΣΥ στον απόηχο της δολοφονίας του 29χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Συγκεκριμένα, η ΣΤΑΣΥ αναφέρει ότι «πολυπληθής ομάδα ατόμων εισήλθε στον σταθμό της Γραμμής 1 του μετρό «Ειρήνη» και έγινε άμεσα αντιληπτή από τον σταθμάρχη».

«Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες υπηρεσιακές διαδικασίες, ο σταθμάρχης ενημέρωσε τον συντονιστή δικτύου και τον ελεγκτή ασφάλειας της ΣΤΑΣΥ για την παρουσία των ατόμων στον σταθμό και την επιβίβασή τους σε συρμό με κατεύθυνση τον Πειραιά. Η πληροφορία διαβιβάστηκε άμεσα στον συντονιστή του σχεδίου «Αριάδνη» της ΕΛ.ΑΣ. Τα άτομα αποβιβάστηκαν στον σταθμό «Περισσός»».

Σε ερώτηση αναφορικά με την ώρα που συνέβησαν τα παραπάνω η ΣΤΑΣΥ απάντησε πως «το βιντεοληπτικό υλικό με τους ακριβείς χρόνους έχει ανακτηθεί και θα παραδοθεί στην ΕΛ.ΑΣ».

Πλήρως ενημερωμένες για το ταξίδι των χούλιγκαν οι ελληνικές Αρχές

Τα κροατικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίες αναφέρουν πως οι κροατικές αρχές είχαν ενημερώσει έγκαιρα τις ελληνικές αρχές σχετικά με την ομάδα των χούλιγκαν που είχε ξεκινήσει για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας Jutarnji, που επικαλείται πηγή από το κροατικό υπουργείο Εσωτερικών, αναφέρεται ότι  «η αστυνομία μας έστειλε εγκαίρως όλα τα στοιχεία μέσω της Europol και της Interpol σχετικά με τις πληροφορίες που ήταν διαθέσιμες για την επιχείρηση των χούλιγκαν που βρίσκονταν στα σύνορα», ενώ σημειώνεται ότι «δεν υπήρχε νομική βάση για να κρατήσουν στην Κροατία τους φαν της Ντιναμό που κατευθύνονταν στην Αθήνα».

Παράλληλα, οι κροατικές Αρχές συμπληρώνουν ότι οι χούλιγκαν έφτασαν στην Ελλάδα με συγκεκριμένο σχέδιο. Ήταν χωρισμένοι σε μικρές ομάδες και φρόντισαν να μην εμφανιστούν όλοι μαζί στα σύνορα με την Ελλάδα.

«Παρ’ όλα αυτά τους εντοπίσαμε, αλλά δεν υπήρχε κανένας λόγος για να τους απαγορεύσουμε να φύγουν από τη χώρα», αναφέρει η πηγή και τονίζει όμως ότι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να ενημερώσουν την ΕΛ.ΑΣ. ώστε να προετοιμαστούν εγκαίρως για τυχόν επεισόδια.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024