Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Μείωση του εμπορικού ελλείματος τον Ιούνιο

ΗΠΑ: Μείωση του εμπορικού ελλείματος τον Ιούνιο

Οι εισαγωγές στις ΗΠΑ υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2021, αντανακλώντας την επιφυλακτικότητα των καταναλωτών για νέες δαπάνες

Μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ καθώς οι εισαγωγές υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2021, αντανακλώντας την πιο συγκρατημένη καταναλωτική ζήτηση για εμπορεύματα.

Το έλλειμμα συρρικνώθηκε κατά 2,8 δισ. δολάρια σε χαμηλό τριών μηνών και διαμορφώθηκε στα 65,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη. Τα στοιχεία δεν είναι προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg ανέμεναν να διαμορφωθεί 65 δισ. δολαρίων.

Η αξία των συνολικών εισαγωγών μειώθηκε κατά 1% στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2021, αντανακλώντας τις μειώσεις στις αξίες των κεφαλαιουχικών αγαθών και των βιομηχανικών προμηθειών. Οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 0,1%.

Μειώνονται οι εισαγωγές

Οι εισαγωγές μειώνονται σε μεγάλο βαθμό από την κορύφωσή τους στις αρχές του περασμένου έτους, καθώς οι μετατοπίσεις στις καταναλωτικές δαπάνες μεταφράζονται σε χαμηλότερη ζήτηση για προϊόντα που κατασκευάζονται εκτός ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί έχουν επιλέξει να αγοράζουν υπηρεσίες έναντι των αγαθών και ορισμένοι έχουν γίνει επίσης πιο απαιτητικοί όσον αφορά τις δαπάνες τους.

Αυτό ενθάρρυνε τους λιανοπωλητές να επικεντρωθούν στο να ευθυγραμμίσουν τα αποθέματα περισσότερο με τις πωλήσεις.

Προσαρμοσμένο στον πληθωρισμό ο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου συρρικνώθηκε στα 86,2 δισ. δολάρια τον Ιούνιο.

Το εμπόριο επιβάρυνε ελαφρώς του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο, αφού συνέβαλε στην ανάπτυξη για τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα. Η οικονομία αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,4% το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου.

Οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 1% στα 313 δισ. δολάρια και βρέθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2021. Οι εισαγωγές αγαθών υποχώρησαν κατά 1,2% στα 253,3 δισ. δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2021. Οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 0,1% στα 247,5 δισ. δολάρια. Οι εξαγωγές αγαθών διολίσθησαν επίσης κατά 0,1% στα 165,1 δισ. δολάρια.

Πηγή: Ot.gr

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024