
Ιαπωνία: Στα τέλη Αυγούστου η απόρριψη του ραδιενεργού νερού της Φουκουσίμα
Οι ιαπωνικές αρχές και ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) διαβεβαιώνουν πως είναι ασφαλές, όμως χώρες της περιοχής φοβούνται πως θα μολυνθούν τα αλιεύματα και άλλα τρόφιμα.
Οι αρχές στην Ιαπωνία σκοπεύουν να αρχίσουν ρίψεις επεξεργασμένου ραδιενεργού νερού από το κατεστραμμένο ηλεκτροπαραγωγικό πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα στον ωκεανό, στα τέλη Αυγούστου, αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η Asahi Shimbun, επικαλούμενη πηγές της στην κυβέρνηση που δεν κατονομάζει.
Οι ρίψεις αναμένεται να αρχίσουν αφού ο ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Γιουν Σοκ-γελ στην Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα και τους διαβεβαιώσει για την ασφάλεια του εγχειρήματος, κατά την εφημερίδα.
Φόβοι
Ο εποπτικός φορέας του τομέα της πυρηνικής ενέργειας της Ιαπωνίας ενέκρινε την έναρξη των ρίψεων από την Tokyo Electric Power (TEPCO) στον ωκεανό. Οι ιαπωνικές αρχές και ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) διαβεβαιώνουν πως είναι ασφαλές, όμως χώρες της περιοχής φοβούνται πως θα μολυνθούν τα αλιεύματα και άλλα τρόφιμα.
Η περίοδος της αλιείας από τράτες βυθού ανοικτά της Φουκουσίμα, βορειοανατολικά από το Τόκιο, ξεκινά συνήθως τον Σεπτέμβριο και η κυβέρνηση του κ. Κισίντα θέλει τα νερά από τη Φουκουσίμα να έχουν ριχτεί στη θάλασσα προτού αρχίσει, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα της Ασάχι.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Γαλλία: Ο πάπας Λέων ΙΔ’ μπορεί να επισκεφτεί τη χώρα στα τέλη Σεπτεμβρίου
- Χανταϊός: Το ζευγάρι από την Ολλανδία που πέθανε είχε ταξιδέψει στην Αργεντινή, τη Χιλή και την Ουρουγουάη
- Γάζα: Τουλάχιστον 6 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Τραυματίστηκε γιος ηγετικού στελέχους της Χαμάς
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Λύση μέσω Πεκίνου στον Περσικό Κόλπο
- Η «μηχανή» του Λουίς Ενρίκε φαντάζει ανίκητη
- Μπάγερν-Παρί 1-1: Θριαμβευτές οι Γάλλοι, πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του Champions League (vid)



