Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κλέλια Ρένεση: «Κόλαφος» για τις ελλείψεις υπηρεσιών υγείας στα νησιά

Κλέλια Ρένεση: «Κόλαφος» για τις ελλείψεις υπηρεσιών υγείας στα νησιά

«Οι ελλείψεις είναι φοβερές, όχι μόνο δεν υπάρχουν αντιβιώσεις, δεν υπάρχουν και τα βασικά φάρμακα»

Η Κλέλια Ρένεση περνάει και τις καλοκαιρινές διακοπές της στη Γαύδο και με αφορμή ένα ατύχημα που είχε με μαγειρικό λάδι, το οποίο έπεσε στο πόδι της και κάηκε, η ίδια κατήγγειλε μέσα από stories στο προφίλ της στο Instagram τις συνθήκες που επικρατούν στο περιφερειακό ιατρείο του νησιού, ρίχνοντας φως στις ιατροφαρμακευτικές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει δεν μπορούσε να μπει μέσα στο περιφερειακό ιατρείο του νησιού ούτε η ίδια, ούτε ο γιατρός, αφού το μοναδικό κλειδί το είχε το ασθενοφόρο που έλειπε σε άλλο περιστατικό.

Η καταγγελία της Κλέλιας Ρένεση

«Ακούστε να σας πω τι μου έχει συμβεί. Έχω καεί στο πόδι μου από μαγειρικό λάδι. Έχω έρθει στο περιφερειακό ιατρείο Γαύδου και περιμένω μισή ώρα με τρία τέταρτα.

Ο γιατρός είναι εδώ, ο καλός μου, και δεν μπορεί να με εξετάσει, γιατί δεν έχει κλειδί να μπει, γιατί το κλειδί το έχει το ασθενοφόρο που έχει πάει σε άλλο περιστατικό.

Δεν υπάρχουν δύο κλειδιά και δεν μπορεί κανένας παράγοντας να τους βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι. Οπότε οι ασθενείς περιμένουν έξω από το ιατρείο μέχρι να επανέλθει το ασθενοφόρο που έχει το άλλο κλειδί» αναφέρει στα βίντεο που δημοσιεύει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η ηθοποιός.

«Πόσο δύσκολο είναι να βγει ένα αντικλείδι… Δεν μπορούν να βγάλουν ένα αντικλείδι! Επίσης, μου λέει ο γιατρός, δεν υπάρχει καθαριότητα. Δεν υπάρχει καθαρίστρια στο ιατρείο του. Δεν φτάνει που είναι εδώ και τραβάνε αυτά που τραβάνε, πρέπει να καθαρίζουν μόνοι τους. Δεν υπάρχει καθαριότητα ούτε από την περιφέρεια ούτε από τον Δήμο. Να έρθουμε εθελοντικά εμείς οι παραθεριστές;» αναρωτήθηκε στο τέλος η γνωστή ηθοποιός.

Λίγη ώρα αργότερα, αφού η Κλέλια Ρένεση κατάφερε να μπει στο ιατρείο και να της περιποιηθούν το έγκαυμα, επανήλθε με νεότερα stories όπου μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις ελλείψεις σε φάρμακα:

«Εδώ καταλαβαίνετε οι ελλείψεις είναι φοβερές, όχι μόνο δεν υπάρχουν αντιβιώσεις, δεν υπάρχουν και τα βασικά φάρμακα. Αν δεν υπήρχε η προσωπική φλόγα και ο εθελοντισμός, η δουλειά δεν θα γινόταν. Να μη μιλήσω για την καθαριότητα. Οι ίδιοι οι γιατροί καθαρίζουν το ιατρείο τους, απαράδεκτο. Έπρεπε να το παρέχει το κράτος, ο δήμος ή η περιφέρεια. Καλώ τους παραθεριστές να οργανώσουμε ομάδες και να ερχόμαστε να καθαρίζουμε γιατί αυτή τη στιγμή εγώ θα το κάνω, δεν γίνεται αλλιώς».

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024