Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λιθουανία: Κλείνει δύο διελεύσεις στα σύνορα με τη Λευκορωσία λόγω της Βάγκνερ

Λιθουανία: Κλείνει δύο διελεύσεις στα σύνορα με τη Λευκορωσία λόγω της Βάγκνερ

Λιθουανία και Πολωνία εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο να κλείσουν πλήρως τα σύνορά τους με τη Λευκορωσία, επικαλούμενες ανησυχίες πως μαχητές της Βάγκνερ μπορεί να περάσουν στα εδάφη τους.

Η Λιθουανία θα κλείσει δύο από τις έξι διελεύσεις στα σύνορά της με τη Λευκορωσία, εξαιτίας των ανησυχιών που εγείρει στο Βίλνιους η παρουσία μισθοφόρων της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ στη γειτονική της χώρα, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ο λιθουανός υφυπουργός Εσωτερικών (στη φωτογραφία του Reuters/Janis Laizans, επάνω, φράχτης ύψους τεσσάρων μέτρων στα σύνορα Λιθουανίας – Λευκορωσίας).

Περίπου 4.000 μισθοφόροι

«Ετοιμάζουμε την απόφαση κλεισίματος δυο σημείων ελέγχου», αυτών στο Σούμσκο και στο Τβιρέτσους, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αρνόλντας Αμπραμάβιτσους, διευκρινίζοντας πως επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα.

Η Λευκορωσία, σύμμαχος της Μόσχας, υποδέχθηκε μισθοφόρους της Βάγκνερ μετά τη βραχύβια ανταρσία τους εναντίον της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας.

Οι ηγέτες της Λιθουανίας και της Πολωνίας, κρατών μελών του NATO, εκτίμησαν αυτή την εβδομάδα πως στη λευκορωσική επικράτεια βρίσκονται περίπου 4.000 από τους μισθοφόρους της.

Και πλήρες κλείσιμο

Οι δυο χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν από κοινού στο πλήρες κλείσιμο των συνόρων τους με τη Λευκορωσία, επικαλούμενες ανησυχίες πως μαχητές της Βάγκνερ μπορεί να περάσουν στα εδάφη τους παριστάνοντας τους μετανάστες, ή να επιδοθούν σε άλλες προκλήσεις.

Πολωνία και Λιθουανία ύψωσαν φράκτες κατά μήκος των συνόρων τους με τη Λευκορωσία και τη Ρωσία, κατηγορώντας Μινσκ και Μόσχα πως ενορχήστρωναν μεταναστευτικές ροές προς την Ευρωπαϊκή Ενωση με σκοπό να την αποσταθεροποιήσουν.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024