Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Πόσοι στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι ο Τραμπ την έχει άσχημα;

ΗΠΑ: Πόσοι στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι ο Τραμπ την έχει άσχημα;

Το 65% των Αμερικανών πιστεύει ότι οι κατηγορίες εις βάρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ είναι σοβαρές, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Ειδικότερα, όπως δείχνει νέα έρευνα του ABC News/Ipsos, από αυτό το 65%, το 51% δήλωσε ότι είναι πολύ σοβαρή και το 14% ότι είναι κάπως σοβαρές.

Η νέα δημοσκόπηση έγινε την Τρίτη και την Τετάρτη (2-3 Αυγούστου), αμέσως μετά την απαγγελία του Τραμπ για τέσσερις κατηγορίες κακουργήματος: συνωμοσία για εξαπάτηση των ΗΠΑ, συνωμοσία για παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας, παρεμπόδιση και απόπειρα παρεμπόδισης επίσημης διαδικασίας και συνωμοσία κατά των δικαιωμάτων.

Ένα 24% θεωρεί ότι δεν την έχει και τόσο άσχημα ο Τραμπ, συμπεριλαμβανομένου του 17% που είπε ότι δεν είναι καθόλου σοβαρές.

Η πλειοψηφία των Αμερικανών (51%) πιστεύει ότι το κατηγορητήριο που σχετίζεται με τα επεισόδια της 6ης Ιανουαρίου 2021 και τις προσπάθειές του να ανατρέψει τις εκλογές του 2020 είναι το πιο σοβαρό, σημειώνοντας τα μεγαλύτερα ποσοστά μέχρι τώρα από τις τρεις κατηγορίες που έχει αντιμετωπίσει.

Λίγο περισσότερο από το ήμισυ – 52% – πιστεύει ότι ο Τραμπ θα έπρεπε να είχε κατηγορηθεί για έγκλημα σε αυτή την υπόθεση, ενώ το 32% είπε ότι δεν θα έπρεπε.

Ένα 49% θεωρεί ότι ο Τραμπ πρέπει να αναστείλει την προεδρική εκστρατεία του, ενώ το 36% είπε ότι δεν έπρεπε.

Έχει πολιτική κίνητρα η δίωξη

Είναι εντυπωσιακό πάντως πως το 46% πιστεύει ότι οι κατηγορίες εναντίον του Τραμπ έχουν πολιτικά κίνητρα, ενώ το 40% όχι.

Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το κοινό πιστεύει ότι οι τελευταίες κατηγορίες είναι πιο σοβαρές από τις δύο άλλες: μια ομοσπονδιακή υπόθεση στη Φλόριντα σχετικά με τον εικαζόμενο λάθος χειρισμό και την άρνηση του Τραμπ να επιστρέψει κυβερνητικά εμπιστευτικά έγγραφα μετά την αποχώρησή του από την εξουσία και η άλλη υπόθεση με τις σκοτεινές πληρωμές σε πορνοστάρ πριν από τις εκλογές του 2016, για τις οποίες κατηγορείται για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων.

Στη δημοσκόπηση, το 42% των Αμερικανών είπε ότι οι κατηγορίες που σχετίζονται με τα έγγραφα ήταν πολύ σοβαρές και το 30% θεώρησε πολύ σοβαρές τις κατηγορίες που σχετίζονται με τη σιωπή, σε σύγκριση με το 51% σε αυτό το πιο πρόσφατο κατηγορητήριο.

Πάντως, ίσως να μην αποτελεί έκπληξη ότι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης συμπίπτουν με τις κομματικές προτιμήσεις, καθώς μόνο το 19% των Ρεπουμπλικανών πιστεύει ότι οι τελευταίες κατηγορίες είναι πολύ σοβαρές, ένα ποσοστό που ανεβαίνει στο 53% στους ανεξάρτητους και εκτοξεύεται στο 84% των Δημοκρατικών.

Το αποτέλεσμα μεταξύ της πολιτικά σημαντικής ανεξάρτητης ομάδας δείχνει αύξηση 11 μονάδων στον αριθμό των ατόμων που θεωρούν το τρέχον κατηγορητήριο πολύ σοβαρό σε σύγκριση με το προηγούμενο κατηγορητήριο σχετικά με τον χειρισμό απόρρητων εγγράφων από τον πρώην πρόεδρο.

Όταν πρόκειται για το αν ο Τραμπ έπρεπε να κατηγορηθεί για έγκλημα σε αυτή την υπόθεση, μόνο το 14% των Ρεπουμπλικανών είπε ότι ο Τραμπ έπρεπε να κατηγορηθεί, σε σύγκριση με το 89% των Δημοκρατικών και το 53% των ανεξάρτητων.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024