Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Δημοσκόπηση «καταπέλτης» για τον Τραμπ - Οι μισοί Ρεπουμπλικανοί δεν θα τον ψηφίσουν αν καταδικαστεί

ΗΠΑ: Δημοσκόπηση «καταπέλτης» για τον Τραμπ – Οι μισοί Ρεπουμπλικανοί δεν θα τον ψηφίσουν αν καταδικαστεί

Στην ερώτηση της δημοσκόπησης, αν θα ψηφίσουν τον Τραμπ, «αν εκτίει ποινή φυλάκισης», το 52% των Ρεπουμπλικανών απάντησε «όχι».

Σχεδόν οι μισοί Ρεπουμπλικάνοι λένε ότι δεν θα ψήφιζαν τον πρώην πρόεδρο Τραμπ αν είχε καταδικαστεί για κακούργημα, και το 52% δεν θα τον ψήφιζε αν ήταν στη φυλακή την ημέρα των εκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Ο Τραμπ παραμένει ο φαβορί για την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικανών το 2024, αλλά η δημοσκόπηση δείχνει ότι τα νομικά του προβλήματα θα μπορούσαν να βλάψουν τις πιθανότητές του στις εκλογές.

Η δημοσκόπηση σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ολοκληρώθηκε πριν την εμφάνιση του Τραμπ ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου χθες Πέμπτη το απόγευμα. Σε αυτή ψηφοφόροι των Ρεπουμπλικάνων ρωτήθηκαν αν θα ψηφίσουν τον πρώην πρόεδρο στις εκλογές του 2024 «αν καταδικαστεί για κακούργημα από σώμα ενόρκων». Το 45% των ερωτηθέντων απάντησε «όχι», ενώ περισσότερο από το 35% απάντησε «ναι».

Στην ερώτηση αν θα ψηφίσουν τον Τραμπ «αν εκτίει ποινή φυλάκισης», το 52% των Ρεπουμπλικανών απάντησε «όχι» και μόνο το 28% απάντησε καταφατικά.

«Κυνήγι μαγισσών» χαρακτηρίζει την υπόθεση ο πρωήν Αμερικανός πρόεδρος.

Ο δισεκατομμυριούχος Ρεπουμπλικάνος επιμένει στην αθωότητά του και κατηγορεί τους Δημοκρατικούς για «κυνήγι μαγισσών» με στόχο να πληγεί η προεκλογική του εκστρατεία.

Στο μεταξύ η δημοτικότητα του Τραμπ παραμένει σταθερή, με το 47% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι θα τον ψηφίσει στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών , έναντι του 13% που θα επιλέξει τον ΝτεΣάντις.

Ο Τραμπ είναι ισόπαλος με τον πρόεδρο Μπάιντεν στο 43% σε μια υποθετική αντιπαράθεση στις γενικές εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της New York Times / Siena College, παρά το γεγονός ότι το 51% των ψηφοφόρων πιστεύουν ότι ο Τραμπ έχει διαπράξει «σοβαρά ομοσπονδιακά εγκλήματα».

Η δημοσκόπηση του Reuters δείχνει ότι πολλοί Ρεπουμπλικάνοι θα δίσταζαν να ψηφίσουν έναν «καταδικασμένο εγκληματία» τον επόμενο Νοέμβριο.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024