Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Να μην διανοηθεί καν ο Γεωργιάδης να φέρει ν/σ για 16ωρη εργασία

ΣΥΡΙΖΑ: Να μην διανοηθεί καν ο Γεωργιάδης να φέρει ν/σ για 16ωρη εργασία

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «ο υπουργός Εργασίας κ. Γεωργιάδης, ως άξιος συνεχιστής του κ. Χατζηδάκη, αποκάλυψε σήμερα το εφιαλτικό σκηνικό που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ για τους εργαζόμενους»

Σφοδρή επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του περί 16ωρης εργασίας.

Η Κουμουνδούρου, μάλιστα, προειδοποίησε τον υπουργό Εργασίας «να μην διανοηθεί καν να φέρει στη Βουλή αυτό το έκτρωμα».

«Ο υπουργός Εργασίας κ. Γεωργιάδης, ως άξιος συνεχιστής του κ. Χατζηδάκη, αποκάλυψε σήμερα το εφιαλτικό σκηνικό που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ για τους εργαζόμενους. Προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία, που θα προβλέπει 16 ώρες δουλειά την ημέρα με δύο 8ωρα σε δύο εργοδότες«, σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Να μην διανοηθεί να φέρει στη Βουλή αυτό το έκτρωμα»

«Και αυτό – κατά τον κ. Γεωργιάδη – θα είναι ‘προσωπική απόφαση’ του εργαζόμενου. Με λίγα λόγια, ο εκβιασμός βαφτίζεται ‘επιλογή’, την ώρα που η ακρίβεια, η εργοδοτική αυθαιρεσία και οι χαμηλοί μισθοί πλήττουν τον κόσμο της εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, διεμήνυσε στον Άδωνι Γεωργιάδη «να μην διανοηθεί καν να φέρει στη Βουλή αυτό το έκτρωμα», προειδοποιώντας τον πως «δεν θα βρει απέναντι μόνο τον κόσμο της Αριστεράς, αλλά το σύνολο των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας».

Τι δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Τα βασικά χαρακτηριστικά που θα έχει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για εργαζόμενους και συνταξιούχους περιέγραψε νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Βασικός κορμός του νομοσχεδίου, εξήγησε ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στον ΣΚΑΙ, θα είναι η ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας που θα αφορά στα δικαιώματα των εργαζομένων.

«Θεσπίζουμε τη δυνατότητα εργαζομένου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες. Μπορεί να δουλεύει δύο οχτάωρα σε δυο διαφορετικούς εργοδότες και να είναι απολύτως νόμιμο, δηλωμένο και στα εισοδήματα του. Ή θεσπίζουμε την περίοδο του δοκίμου εργαζομένου, ένας εργαζόμενος εργάζεται σε μια επιχείρηση και μπορεί να λύεται η σύμβαση του αυτομάτως και αζημίως σε περίοδο 6 μηνών», ανέφερε συγκεκριμένα, ξεσηκώντας θύελλα αντιδράσεων.

Sports in

Πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς στο Madrid Open, για την πρόκριση στον 4ο γύρο η Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει πρεμιέρα στο Madrid Open απέναντι στον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μοντέιρο ενώ η Μαρία Σάκκαρη θα κοντραριστεί στον 3ο γύρο του τουρνουά με την Αμερικανίδα Σλόαν Στέφενς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024