Πολωνός πρωθυπουργός: «Η Wagner προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει το ΝΑΤΟ»
«Η Wagner είναι επικίνδυνη και μετακινούνται στην ανατολική πτέρυγα για να την αποσταθεροποιήσουν»
«Μαχητές της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Wagner μεταφέρονται κοντά στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ για να αποσταθεροποιήσουν τη στρατιωτική συμμαχία», δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός σήμερα.
Οι στρατιώτες της Wagner ξεκίνησαν να εκπαιδεύονται μαζί με τον εθνικό στρατό της Λευκορωσίας, αναγκάζοντας την Πολωνία να αρχίσει να μετακινεί πάνω από 1.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορα.
«Η οργάνωση Wagner είναι εξαιρετικά επικίνδυνη»
Την Τρίτη, κατηγόρησε τη Λευκορωσία ότι παραβιάζει τον εναέριο χώρο της με στρατιωτικά ελικόπτερα. «Χρειάζεται να γνωρίζουμε ότι ο αριθμός των προκλήσεων θα αυξηθεί», δήλωσε ο Ματέους Μοραβιέτσκι ύστερα από συνάντηση με τον Λιθουανό πρόεδρο Γκιτάνας Ναουσέντα στην ανατολική Πολωνία.
«Η οργάνωση Wagner είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και μετακινούνται στην ανατολική πτέρυγα για να την αποσταθεροποιήσουν». Οι πολιτικοί συναντήθηκαν στον διάδρομο του Σουβάλκι, μια αραιοκατοικημένη αλλά στρατηγικά σημαντική περιοχή του πολωνικού εδάφους μεταξύ της Λευκορωσίας και του ρωσικού θύλακα Καλίνινγκραντ που ενώνει τις χώρες της Βαλτικής με άλλα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ.
«Ο αριθμός των μαχητών στη Λευκορωσία ξεπερνά τους 4.000»
Ο Ναουσέντα δήλωσε ότι αριθμός των μαχητών Wagner στη Λευκορωσία θα μπορούσε να ξεπερνά τους 4.000. «Δεν πρέπει μόνο να μιλήσουμε για τα μέτρα σε εθνικό επίπεδο αλλά επίσης…τι θα πρέπει να γίνει εάν αυτή η κατάσταση γίνει ακόμα πιο περίπλοκη, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος των συνόρων με τη Λευκορωσία», δήλωσε ο Ναουσέντα.
«Αυτό θα πρέπει να γίνει με συντονισμένο τρόπο μεταξύ της Πολωνίας, της Λιθουανίας και της Λετονίας». Η Λευκορωσία επέτρεψε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να χρησιμοποιήσει το έδαφός της ως εφαλτήριο για την εισβολή στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει στείλει δικά της στρατεύματα στον πόλεμο.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Αντιπολεμική συναυλία για τη Γάζα: Κατάμεστα τα Προπύλαια – Ετοιμάζεται νέα ελληνική αποστολή του Global Sumud Flotilla
- ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 3-0 σετ: Εύκολα το 1-1 στη σειρά των τελικών ο «δικέφαλος» (vid)
- Η Έμιλι Μπλαντ παραδέχεται ότι μερικές φορές η Μέριλ Στριπ την «φόβιζε»
- Αντιφασιστική πορεία ενάντια στο άνοιγμα γραφείων του Εθνικού Μετώπου στους Αμπελόκηπους
- AI και πυρηνικός όλεθρος: Η αυτοματοποίηση της διοίκησης και ο κίνδυνος του αστραπιαίου πολέμου
- ΑΕΛ Novibet – Πανσερραϊκός 0-1: Μία ευκαιρία οι Σερραίοι, ένα «χρυσό» γκολ παραμονής! (vid)
- Λονδίνο: Πώς ο πόλεμος στο Ιράν «παγώνει» τα πολυτελή ξενοδοχεία και τη ζήτηση από τη Μέση Ανατολή
- Τουρκία: Οπαδοί ξυλοκόπησαν Ρώσο πυγμάχο μετά τη νίκη του σε αγώνα μποξ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442