Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δένδιας: Αυξανόμενη δυναμική απέκτησε η διμερής αμυντική συνεργασία μας με την Αίγυπτο

Δένδιας: Αυξανόμενη δυναμική απέκτησε η διμερής αμυντική συνεργασία μας με την Αίγυπτο

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, στο πλαίσιο της επίσκεψης Μητσοτάκη στο Κάιρο

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε σήμερα, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην ιστορική πόλη Ελ Αλαμέιν, με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, στρατηγό Ζάκι.

«Εκφράσαμε την ισχυρή κοινή θέλησή μας να εμβαθύνουμε, ακόμη περισσότερο, την στρατηγική αμυντική σχέση των χωρών μας και να συμβάλλουμε στην ασφάλεια και την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο κ. Δένδιας.

Και τόνισε πως «η διμερής αμυντική συνεργασία μας έχει αποκτήσει μία αυξανόμενη δυναμική τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα λόγω της συχνής διεξαγωγής διακλαδικών ασκήσεων και τη συμμετοχή στελεχών των δύο χωρών σε εξειδικευμένες επιχειρησιακές εκπαιδεύσεις και δράσεις, που συνολικά προάγουν την διακλαδικότητα και τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεών μας».

«Ευχαρίστησα και από πλευράς μου τον Αιγύπτιο ομόλογό μου για την αποστολή από την Αίγυπτο τριών ελικοπτέρων, για την καταπολέμηση των πυρκαγιών, γεγονός που συνιστά έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς την Ελλάδα», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Η ανάρτηση του Νίκου Δένδια από την Αίγυπτο

Η έμμεση αναφορά Μητσοτάκη στην Τουρκία

Να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν οι ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις αποκτούν μια ισχυρή δυναμική, μια αυτόνομη δυναμική, ανεξάρτητη από τρίτους παράγοντες και από άλλες επιρροές, απάντησε κατηγορηματικά «βεβαίως».

«Οι ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις είναι αυτοτελείς, ισχυρές. Δεν ετεροπροσδιορίζονται και δεν εξαρτώνται από τις όποιες σχέσεις μπορεί να έχουμε με άλλες χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο», υπογράμμισε με νόημα ο πρωθυπουργός, αναφέροντας πως αυτό «το ξεκαθαρίσαμε με τον πρόεδρο Σίσι, αυτός είναι ο χαρακτήρας των σχέσεων αυτών, είναι μία στρατηγική σχέση αυτή, η οποία έχει αναπτύξει η Ελλάδα με την Αίγυπτο», που έχει να δώσει ακόμα πολλά δείγματα γραφής σε πολλούς διαφορετικούς τομείς.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024