Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρίσι Σούνακ: Διαδηλωτές κρέμασαν μαύρο πανό στο σπίτι του - «Πετρελαϊκά κέρδη ή το μέλλον μας;»

Ρίσι Σούνακ: Διαδηλωτές κρέμασαν μαύρο πανό στο σπίτι του – «Πετρελαϊκά κέρδη ή το μέλλον μας;»

Στο στόχαστρο της Greenpeace ο βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ για την απόφασή του για διεξαγωγή ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη χώρα

Διαδηλωτές της Greenpeace κάλυψαν την ιδιωτική κατοικία του βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ με μαύρο ύφασμα για να διαμαρτυρηθούν για την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησής του, ανακοίνωσε σήμερα η οικολογική οργάνωση, ενώ ο Σούνακ τόνισε πως δεν θα απολογηθεί για την πολιτική του.

Σε φωτογραφία, που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα μηνυμάτων X, πρώην Twitter, από την οργάνωση της Greenpeace στο Ηνωμένο Βασίλειο εικονίζονται τέσσερις διαδηλωτές πάνω στη στέγη της κατοικίας να την καλύπτουν με μαύρο ύφασμα, ενώ δύο άλλοι κρατούν ένα πανό που γράφει «Ρίσι Σούνακ – Πετρελαϊκά κέρδη ή το μέλλον μας;».

Ο Σούνακ είχε δηλώσει χθες, Τετάρτη, πως επρόκειτο να αναχωρήσει το ίδιο βράδυ για διακοπές.

«Δεν απολογούμαστε για την ενεργειακή πολιτική»

Πηγή στο πρωθυπουργικό γραφείο στην Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε πως ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να απολογηθεί για το γεγονός ότι υποστηρίζει τη διεξαγωγή νέων ερευνών στη Βρετανία για πετρέλαιο και αέριο.

Η πηγή δήλωσε πως η αστυνομία παρακολουθεί τη διαμαρτυρία και πως ορθώς η Βρετανία επιδιώκει να χρησιμοποιήσει εγχώριους πόρους «ώστε να μην εξαρτιόμαστε ποτέ από εισβολείς όπως ο Πούτιν για την ενέργειά μας».

«Δεν απολογούμαστε επειδή υιοθετούμε τη σωστή προσέγγιση για να διασφαλίσουμε την ενεργειακή ασφάλειά μας», δήλωσε η πηγή στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Επενδύουμε επίσης σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η προσέγγισή μας στηρίζει χιλιάδες βρετανικές θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024