Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών

Για επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών, «που έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης» κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση, ζητώντας να χυθεί άπλετο φως.​

Δριμεία επίθεση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών με βάσει νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως για έναν εκ των πρωταγωνιστών τον επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνο.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συνεχίζει την «επιχείρηση συγκάλυψης» προστατεύοντας πρωταγωνιστές του σκανδάλου και τονίζει ότι «δεν θα σταματήσει να ζητά να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση αυτή, που έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«​Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο των υποκλοπών έρχονται στο φως της δημοσιότητας και καταδεικνύουν ότι ένας εκ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου, ο επιχειρηματίας Γιάννης Λαβράνος, εξακολουθεί να απολαμβάνει την απόλυτη προστασία της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», τον Οκτώβριο του 2021 δρομολογήθηκε η αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του κ. Λαβράνου, που είχαν δεσμευτεί νωρίτερα μέσα στο 2021 για σοβαρά φορολογικά αδικήματα. Η αποδέσμευση έγινε με προσωπική απόφαση του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ), ο οποίος είχε αναλάβει καθήκοντα μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εν λόγω προϊστάμενος της ΥΕΔΔΕ φέρεται να συνέταξε μόνος του και καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του το έγγραφο που αναιρούσε τη σχετική έκθεση των υφισταμένων του και αρμοδίων εφοριακών.

Επιπλέον, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», η εταιρεία Krikel, εν μέσω των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των υποκλοπών, έλαβε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη 8,7 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση της νέας σύμβασης σύνδεσης του συστήματος TETRA, με αποτέλεσμα το 2022 να καταγράψει αύξηση τζίρου κατά 480%!

Και ενώ αποκαλύπτονται όλα αυτά, κυβέρνηση και ΑΑΔΕ τηρούν σιγή ιχθύος συνεχίζοντας την επιχείρηση συγκάλυψης. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν θα σταματήσει να ζητά να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση αυτή, που έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης.​»

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024