
Πακιστάν: Βίντεο από τη στιγμή ανατίναξης του βομβιστή αυτοκτονίας σε προεκλογική εκδήλωση – Τουλάχιστον 44 νεκροί και 200 τραυματίες
Η βομβιστική επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης του JUI-F, μεγάλου θρησκευτικού σχηματισμού που συμμετέχει στην κυβέρνηση
Μακελειό σε προεκλογική εκδήλωση στο Πακιστάν, όταν βομβιστής – καμικάζι ανατινάχθηκε κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης του κόμματος JUI-F. Από την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 44 άνθρωποι και πάνω από 200 τραυματίστηκαν ενώ υπάρχουν φόβοι ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών καθώς κάποιοι από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Στην εκδήλωση του μεγάλου ισλαμικού κόμματος που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό είχαν συγκεντρωθεί περισσότερα από 400 μέλη και οπαδοί του κόμματος. Η συγκέντρωση γινόταν κάτω από μια σκηνή στο χωριό Χαρ, κοντά στα σύνορα του Πακιστάν με το Αφγανιστάν.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται πως ο βομβιστής – καμικάζι βρισκόταν ανάμεσα στους συγκεντρωμένους όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά.
Η στιγμή της έκρηξης
Pakistan: At least 35 killed, 200 injured in suicide blast targeting JUI-F workers in Bajaur! Live bomb blast!!#Pakistan #BombBlast #KhyberPakhtunkhwa #Pakistan pic.twitter.com/U1dEXkf2R9
— We The Jammuites News (@AmziSpeaks) July 30, 2023
«Ενώ περιμέναμε την άφιξη των ηγετών μας, ακούστηκε μια ισχυρή έκρηξη», είπε ο Σαμπίχ Ουλάχ, ένας 24χρονος που ήταν στην εκδήλωση και στάθηκε τυχερός, καθώς σώθηκε έχοντας υποστεί πάντως, κάταγμα στο χέρι.
«Ο αέρας μύριζε καμένη σάρκα»
Ο 24χρονος περιέγραψε τις σκηνές κόλασης που έζησε μετά την έκρηξη της βόμβας.
«Βρέθηκα ξαπλωμένος δίπλα σε κάποιον που ακρωτηριάστηκε. Ο αέρας μύριζε καμένη σάρκα», τόνισε ο Ουλάχ μιλώντας τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο.
In #Pakistan, a suicide bomber detonated a bomb at a political rally in Khyber Pakhtunkhwa province.
40 people were killed and more than 130 were injured. pic.twitter.com/NnpxnbiYag
— NEXTA (@nexta_tv) July 30, 2023
Οι εκλογές στο Πακιστάν θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο και η προεκλογική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει.
Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη μέχρι στιγμής. Το τοπικό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους έχει αναλάβει στο παρελθόν την ευθύνη για επιθέσεις εναντίον του JUI-F, αλλά ως τώρα δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση για ανάληψη της ευθύνης.
- Τι χρήματα θα λάβουν οι ομάδες της Euroleague που έμειναν εκτός play offs – Τι ισχύει από την 17η θέση και κάτω
- Μια βιβλιοθήκη στην Οξφόρδη ως «ζωντανή χρονοκάψουλα»
- Οικονομικών φόρουμ Δελφών: Συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση
- Η γνώριμη Μονακό στον δρόμο του Ολυμπιακού: Οι κοινοί πρωταγωνιστές και οι προηγούμενες ματσάρες (vids)
- ΗΠΑ: Δικαστής αμφισβητεί τη συνταγματικότητα της προσφυγής του Τραμπ εναντίον της αμερικανικής εφορίας
- Greece Expands List of Protected ‘Untouched Beaches’




