Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Frontex: Αύξηση κατά 10% των αφίξεων μεταναστών στην ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2023

Frontex: Αύξηση κατά 10% των αφίξεων μεταναστών στην ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2023

Η Frontex αναφέρει 132.370 απόπειρες εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τους πρώτους έξι μήνες του 2023 οι αρχές κατέγραψαν 132.370 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την Frontex, ενώ σημειώνεται ότι οι περισσότερες αφορούσαν διαδρομές της Μεσογείου.

Η Κεντρική Μεσόγειος παραμένει η κύρια μεταναστευτική οδός προς την ΕΕ, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το ήμισυ όλων των διελεύσεων στα σύνορα της ΕΕ την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου. Ο αριθμός των ανιχνεύσεων αυξήθηκε σε σχεδόν κατά 65.600, τον υψηλότερο αριθμό σε αυτή τη διαδρομή για αυτήν την περίοδο από το 2017 και σχεδόν 140% περισσότερο από ό,τι πριν από ένα χρόνο.

Από την αρχή του έτους μέχρι το τέλος του Ιουνίου σημειώθηκε, συγκεκριμένα, αύξηση κατά 10% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2022.

Σημαντικά ευρήματα:

  • Τον Ιούνιο, σημειώθηκαν 29.240 εντοπισμοί παράτυπων συνοριακών διελεύσεων, σημειώνοντας αύξηση 40% από έτος σε έτος. Το υψηλότερο από το 2016.
  • Η γραμμή της Κεντρικής Μεσογείου αντιπροσώπευε τις μισές από τις παράτυπες διελεύσεις προς την ΕΕ μέχρι στιγμής φέτος.
  • Οι είσοδοι σε άλλες μεταναστευτικές διαδρομές στην ΕΕ μειώθηκαν.

Οι αφίξεις σε όλες τις άλλες μεταναστευτικές διαδρομές παρουσίασαν μείωση σε σχέση με ένα χρόνο πριν, που κυμαίνονταν από 6% στη Δυτική Μεσόγειο έως 34% στην διαδρομή της Ανατολικής Μεσογείου .

Μετά από μια μείωση τον Μάιο που προκλήθηκε από μεγάλες περιόδους κακών καιρικών συνθηκών, οι διακινητές ενίσχυσαν τις δραστηριότητές τους, με αποτέλεσμα να αυξηθούν κατά 85% οι αφίξεις στην Κεντρική Μεσόγειο τον Ιούνιο.

Δυστυχώς, οι θαλάσσιες διελεύσεις παραμένουν εξαιρετικά επικίνδυνες. Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΟΜ, σχεδόν 1.900 άνθρωποι αγνοούνται στη Μεσόγειο μόνο από τον Ιούνιο, με τη συντριπτική τους πλειονότητα στη διαδρομή της Κεντρικής Μεσογείου.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου, η διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων σημείωσε πτώση 29%, σε μεγάλο βαθμό λόγω των αυστηρότερων πολιτικών για τις εκδόσεις τουριστικής visa.

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024