Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αποκαταστάθηκε η βλάβη και έχουν πάλι νερό οικισμοί στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου

Αποκαταστάθηκε η βλάβη και έχουν πάλι νερό οικισμοί στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου

Έμειναν χωρίς νερό για μέρες, όπως ισχυρίζονται και πολλοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Αποκλειστικά στο in έγγραφα των δημοτών.

Πολλές μέρες χωρίς νερό εν μέσω σφοδρού καύσωνα ισχυρίζονται πως έμειναν κάτοικοι στον οικισμό Αρίων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Ανάμεσα στους κατοίκους στους οποίους στερήθηκαν το νερό, άτομα ηλικιωμένα, ΑμεΑ και παιδιά που υποχρεώθηκαν να αποχωρήσουν από τον οικισμό εσπευσμένα, όπως αναφέρεται στα αποκλειστικά έγγραφα που δημοσιεύει το in από υπογράφοντες κατοίκους του οικισμού και ακολουθούν:

Υποσημείωση: Το in δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν όσα αναφέρουν τα έγγραφα που δημοσιοποιεί, από το περιεχόμενο των διαλόγων των κατοίκων που τα υπογράφουν, με στελέχη της ΔΕΥΑΚ, ειπώθηκαν πραγματικά οπότε τα δημοσιοποιεί με κάθε επιφύλαξη:

Στις 28 Ιουλίου η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κύμης Αλιβερίου έβγαλε ανακοίνωση με την οποία αποδέχεται πως υφίσταται σοβαρό πρόβλημα με την ύδρευση του οικισμού και αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σε συνέχεια του σοβαρού προβλήματος που υπήρχε με την υδροδότηση στον οικισμό Ακτή Νηρεως η ΔΕΥΑΚΑ παρακαλεί όλους τους κάτοικους του οικισμού να ΜΗΝ γεμίζουν τις ιδιωτικές τους δεξαμενές μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση».

Σημειώνεται πως ο οικισμός Ακτή Νηρέως είναι όμορος με τον οικισμό Αρίων.

Στις 24 Ιουλίου η ΔΕΥΑΚ ανέφερε για μια βλάβη:

«Σας ενημερώνουμε ότι σημειώθηκε βλάβη στον αγωγό του Λογγου που υδροδοτεί τη δεξαμενή Αλιβερίου. Ήδη από νωρίς το πρωί υπάλληλοι της ΔΕΥΑΚΑ προβαίνουν στην επισκευή της βλάβης».

Μπορεί η βλάβη να αποκαταστάθηκε από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, όμως και πάλι καταδεικνύεται με εμφατικό τρόπο η ανάγκη εκσυγχρονισμού βασικών υποδομών σε περιφερειακούς Δήμους καθώς και η αναγκαιότητα υποστήριξης των Δήμων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων με προσωπικό και πόρους για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν των αυξανόμενων απαιτήσεων που δημιουργούν τόσο η κλιματική όσο και η ενεργειακή κρίση.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024