Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Mercedes ανανεώνει πολυτελώς την τάξη των… V

Η Mercedes ανανεώνει πολυτελώς την τάξη των… V

H γερμανική φίρμα αποκαλύπτει τις ανανεωμένες εκδοχές των επιβατικών vans V-Class, EQV μαζί με την εκδρομική έκδοση Marco Polo καθώς και των Vito και e-Vito που ενισχύουν ακόμα περισσότερο την πολυτελή πλευρά τους

Η Mercedes παρουσιάζει τις ανανεωμένες εκδοχές των μεσαίων vans της επενδύοντας σε περισσότερο εξοπλισμό και αισθητικές παρεμβάσεις που φιλοδοξούν να τονίσουν το δεδομένα πολυτελή χαρακτήρα τους αλλά και να ισχυροποιήσουν την θέση τους στην κατηγορία που πλέον έχει αποκτήσει άλλο ενδιαφέρον, κρίνοντας από πρόσφατες αφίξεις όπως το VW ID.Buzz ή ακόμα και το Lexus LM.

Έτσι στην περίπτωση του τρίπτυχου V-Class, EQV και Marco Polo η κυρίαρχη αλλαγή είναι η τοποθέτηση της τελευταίας εκδοχής του συστήματος MBUX σε συνδυασμό με το δίδυμο των οθονών των 12,3 ιντσών.

Αναμενόμενα εμπλουτισμένο είναι και το παλμαρέ ασφάλειας και υποβοήθησης με το βασικό εξοπλισμό να περιλαμβάνει αυτόματα φωτιστικά σώματα και αυτόματους υαλοκαθαριστήρες, σύστημα ανίχνευσης της κόπωσης του οδηγού, ενεργό cruise control με λειτουργία αυτόματου ελέγχου της απόστασης από το προπορευόμενο όχημα, σύστημα αυτόνομης πέδησης, υποβοήθησης και αποτροπής ατυχήματος σε διασταύρωση, διατήρησης της πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας, αναγνώρισης οδικής σήμανσης και υποβοήθησης στάθμευσης.

Επιπλέον η Mercedes έχει αναθεωρήσει τα  επίπεδα εξοπλισμού στην V-Class (Style, Avantgarde και Exclusive) στοχεύοντας επίσης σε περισσότερη πολυτέλεια. Έτσι κοινή συνισταμένη όλων των εκδόσεων αποτελεί το τιμόνι με δερμάτινη επένδυση, ο διζωνικός κλιματισμός, νέα εργονομικά καθίσματα και πλήρης ενσωμάτωση smartphone. To επίπεδο Avantgarde περιλαμβάνει επιπλέον των παραπάνω climate control, σύστημα επαγωγικής φόρτισης smarthone, σύστημα πλοήγησης με live traffic και φώτα LED πολλαπλής δέσμης. Αντιστοίχως η Exclusive επιφυλάσσει σπορ ανάρτηση, κάθισμα οδηγού με λειτουργία μνήμης, φιμέ γυάλινες επιφάνειες και ηλεκτρικά ανοιγόμενες πόρτες.

Από τις ίδιες αναβαθμίσεις επωφελείται αυτονόητα και η έκδοση Marco Polo η οποία επιπλέον ενσωματώνει αυτό που η γερμανική φίρμα αποκαλεί Mercedes-Ben Advanced Control Interface το έγκειται στη δυνατότητα εμφάνισης ελέγχου και λειτουργιών του MBUX μέσω tablet.

Κατά αυτόν τον τρόπο, ακόμα και σε στάση ή από τα πίσω καθίσματα, οι επιβαίνοντες μπορούν να ελέγξουν μέσω tablet τις λειτουργίες των φωτιστικών σωμάτων, το ηχοσύστημα, να ρυθμίσουν την θερμοκρασία του mini ψυγείου, τα επίπεδα διαθεσιμότητας καθαρού και ακάθαρτου νερού στις δεξαμενές, να ελέγξουν την πτυσσόμενη οροφή αλλά και την κατάσταση φόρτισης της 12βολτης μπαταρίας.

Σε ό,τι αφορά τα Vito και e-Vito είτε στις panel van είτε στις Crew van επιβατικές εκδοχές τους, αποκτούν επίσης ένα αναβαθμισμένο infotainment το οποίο αποτελείται κεντρική οθόνη 10,25 ιντσών που βασίζεται στο λογισμικό MBUX για πρώτη φορά στην πορεία του συγκεκριμένου μοντέλου. Την εικόνα συμπληρώνουν η μεγαλύτερη γρίλια η οποία συνδυάζεται με Multibeam LED φωτιστικά σώματα, αναλόγως την έκδοση.

Στον εξοπλισμό τους περιλαμβάνοντα επίσης αυτόματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες, σύστημα αυτόματης προσαρμογής ταχύτητας και αυτόνομη πέδηση με λειτουργία για διασταυρώσεις. Με την προσθήκη του πακέτου parking προστίθενται επιπλέον σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης και περιμετρικής θέασης με δυνατότητα ανίχνευσης πεζών καθώς και σύστημα υποβοήθησης σύνδεσης trailer.

Τα κινητήρια σύνολα παραμένουν ανέπαφα με τα ανανεωμένα vans να διατίθεται από το 2024 και μέχρι την εμφάνιση ης νέας γενιάς vans της Mercedes με αφετηρία την νέα ηλεκτρική αρχιτεκτονική VAN.EA που θα κάνει την εμφάνισή της το 2026.

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024